Qatar Airways se pregătește să anunțe public pierderile suferite

Andrei Beldiman, 27 apr.. 2018

Compania aeriană Qatar Airways a suferit pierderi substanțiale care vor fi prezentate publicului în curând.

Directorul executiv al companiei aeriene Qatar, Akbar Al Baker, a dezvăluit că pierderi substanțiale au fost înregistrate de către compania aeriană. Acestea au avut loc în timpul ultimului an.

Amploarea pierderilor despre care vorbește va fi dezvăluită în aproximativ o lună de zile.

Vorbind în timpul Show-ului aerian Eurasia, din Antalya, Al Baker a declarat că alte sectoare de afaceri ale grupului Q.C.S.C. au fost profitabile, dar nu în măsura în care ar putea compensa deficitul companiei aeriene.

El spune că rezultatele anului financiar, care se încheie la 31 martie 2018, vor fi prezentate în următoarele patru săptămâni.

“Nu vreau să spun cât de mari au fost pierderile, dar au fost substanțiale.”, a adăugat Al Baker.

Compania aeriană a fost afectată de o blocadă extinsă a mai multor state din Golf. Al Baker spune că acest lucru a dus la creșterea costurilor de operare, iar Qatar Airways a fost forțată să oprească serviciile către 18 destinații din Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrain și Egipt.

Compania Q.C.S.C., care operează sub numele de Qatar Airways, este transportatorul de stat al Qatarului. Sediul acesteia este în Turnul Qatar Airways din Doha. Compania aeriană operează o rețea care leagă peste 150 de destinații internaționale în Africa, Asia Centrală, Europa, Orientul Îndepărtat, Asia de Sud, Orientul Mijlociu, America de Nord, America de Sud și Oceania. Avioanele companiei au baza principală la Aeroportul Internațional Hamad. Flota Qatar Airways numără peste 180 de aeronave. Grupul Qatar Airways are peste 40.000 de angajați, dintre care 24.000 lucrează direct pentru Qatar Airways. Transportatorul este membru al Alianței Oneworld din octombrie 2013, primul operator de transport din Golf, care a semnat cu una dintre cele trei alianțe ale companiilor aeriene. Compania aeriană face parte din cele 10 companii de 5 stele din lume și investește constant în statutul său la nivel internațional.

← Close