Primele zboruri cu hidroavioane în Grecia pot deveni realitate din 2019

Andrei Beldiman, 26 iun.. 2018

Primele zboruri cu hidroavioane în Grecia pot fi realizate începând cu 2019, având în vedere că un proiect de lege, care acoperă procedurile de autorizare, construcție și operarea căilor navigabile, devine lege.

Conform informațiilor din presa grecească, proiectul de lege, care a fost pregătit începând din 2016, este așteptat să fie semnat în curând de toți miniștrii implicați și apoi depus în Parlamentul Elen.

Compania grecească Hellenic Seaplanes a aplaudat știrea luni, 25 iunie.

Compania a subliniat investitorii săi vor fi pregătiți pentru anul viitor, odată ce vor primi undă verde de la guvern.

Investitorii au anunțat anul trecut că au obținut asistență financiară de la Petrichor Capital Partners, în valoare de 250 de milioane de euro, pentru dezvoltarea unei rețele de căi navigabile în Grecia și achiziționarea unei flotei de hidroavioane. Cu toate acestea, din cauza lipsei unui cadru legal, planurile nu s-au putut materializa.

Citiți și Destinația favorită pentru vacanță last minute Grecia

Birocrația încetinește procesul investițiilor în hidroavioane.

Experții sectorului spun că birocrația, în special în ceea ce privește nivelul licențelor de mediu, este principalul motiv pentru întârzierea întâmpinată de procesul de creație a unei rețele de căi navigabile în Grecia.

“În cea mai recentă întâlnire cu miniștrii transporturilor și transportului maritim, am fost siguri că procesul de acordare a licențelor a fost simplificat și că proiectul de lege va merge în curând în parlament pentru votare”, a declarat președintele companiei, Nicholas Charalambous.

Citiți și Descoperiți ofertele charter în Grecia pentru vacanța de vară 2018

“Ne așteptăm ca multe dintre problemele care au existat să fie rezolvate prin noul proiect de lege pentru dezvoltarea hidroavioanelor, care va clarifica care este procedura exactă pentru investițiile private pentru căile navigabile”, a spus el.

← Close