Piloții Etihad pot aplica pentru joburi la Emirates

Andrei Beldiman, 25 iun.. 2018

Piloții Etihad au primit undă verde pentru a se angaja în cadrul companiei aeriene competitoare, Emirates, dar cu anumite condiții.

Etihad Airways a înștiințat piloții săi că pot aplica pentru joburi în cadrul companiei rivale, Emirates, pe o perioada de 2 ani. Decizia vine în urma scăderii veniturilor companiei.

Etihad a anunțat săptămâna trecută o pierdere anuală de 1,5 miliarde de dolari.

Compania aeriană și-a revizuit afacerea înlocuindu-și directorul executiv. renunțând la rutele neprofitabile și îngustând flota.

Acordul dintre Etihad și Emirates va ajuta și compania din urmă. O lipsă a piloților Emirates a forțat compania să anuleze unele zboruri în această vară. Conducerea a spus că lipsa a fost o problemă pe termen scurt.

Într-un e-mail văzut de Reuters, Etihad a declarat că piloții care se alătură Emirates pe o perioadă de doi ani vor fi plasați într-un concediu de odihnă, vor păstra vechimea la Etihad și vor primi salariul și beneficiile totale de la compania aeriană din Dubai.

Citiți și Un Boeing 777 al companiei Etihad a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni

Piloții au fost rugați în e-mail să își exprime în scris interesul. Ei au fost informați că echipa de recrutare Emirates se va întâlni cu piloții la birourile Etihad.

gulfbusiness.com precizează că două surse au declarat separat agenției Reuters că Etihad a trimis e-mailuri personalului de zbor anunțând acordul cu Emirates.

Un reprezentant al Etihad a declarat pentru Reuters că decizia este o formă des întâlnită între companiile partenere.

Nu este clar care este numărul de piloți care au primit oferta pentru un loc de muncă temporar la Emirates.

Toți piloții care solicită detașarea vor trebui să ducă la final programul de formare din cadrul Emirates.

În ianuarie 2018, era speculat că Emirates caută 300 de piloți. De asemenea Fiji Airways angajează încă 60. La momentul respectiv Emirates a negat informațiile.

Citiți și Grupul Emirates a înregistrat al 30-lea an consecutiv pe profit

Etihad are 2.200 de piloți, potrivit purtătorului de cuvânt al companiei aeriene. Reuters a raportat, de asemenea, în ianuarie că Etihad a oferit piloților până la 18 luni concediu neplătit.

Emirates este deținută de guvernul Dubaiului, iar Etihad este deținută de guvernul din Abu Dhabi.

← Close