Pe 14 iunie va fi inaugurată cursa directă Suceava – Madrid

Andrei Beldiman, 10 mai. 2018

Aeroportul Suceava a inaugurat cursa directă Suceava – Madrid. 100.000 de pasageri au zburat în 2018 din Suceava.

Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava a depăşit, în acest an, numărul de o sută de mii de pasageri. În aceeaşi perioadă a anului trecut, fuseseră procesaţi aproximativ 51.000 de pasageri, a anunţat joi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur.

Citește și despre calendarul care cuprinde cele mai importante evenimente aviatice 2018, din România.

El a apreciat că Aeroportul Suceava a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de pasageri în primele patru luni ale acestui an. De asemenea a dat asigurări că dezvoltarea acestuia reprezintă o prioritate a administraţiei judeţene.

Flutur a precizat că, în primele patru luni din 2018, pe Aeroportul ”Ştefan cel Mare” au fost procesaţi 95.930 de pasageri. Este un număr foarte bun, comparativ cu 50.666 în 2017 şi 3.660 de pasageri în 2016, în perioade similare.

„Estimăm că, până la sfârşitul anului 2018, vom depăşi 300.000 de pasageri”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

El a arătat că, pe rute interne, TAROM efectuează zilnic zboruri spre Bucureşti. În plus, din 14 iunie o companie privată va opera de la Suceava zboruri în fiecare zi de luni şi joi.

Citiți și despre operatorul român Cobrex va opera curse către Madrid, Verona și București.

Totodată, o altă companie privată operează zboruri zilnice spre Londra, patru zboruri săptămânale spre Milano/Bergamo şi unul suplimentar în perioada 21 Iunie – 13 Septembrie 2018, trei zboruri săptămânale spre Roma Ciampino şi două curse directe spre Bologna.

Tot în ceea ce priveşte cursele externe, din 14 iunie, o companie privată va opera de la Suceava zboruri directe către Madrid în fiecare zi de luni şi joi.

În programul de zbor mai sunt incluse zboruri către destinaţii de vacanţă, şapte chartere pe săptămână, începând cu 28 mai 2018, cu trei companii, spre Antalya, Bodrum şi Zakynthos.

Citiți și despre Adria Airways va opera zboruri din București către Ljubljana de la finele lunii martie.

Flutur a subliniat că autorităţile judeţene continuă investiţiile în dezvoltarea infrastructurii aeroportuare. Urmează extinderea terminalului şi continuă discuţiile cu companii aeriene pentru diversificarea destinaţiilor, informează Agerpres.

← Close