Pasagerii din Italia controlați de coronavirus. Cursele aeriene afectate

Adrian, 23 feb.. 2020

Pasagerii care sosesc din Italia, din orașele Milano, Bergamo, Treviso sau Torino vor fi plasați în carantină pe Aeroportul Internațional Otopeni. Avioanele vor ateriza în zona charter și pasagerii vor fi verificați suplimentari de autoritățile române, conform unui anunț al Ministerului Sănătății, scrie HUFF.ro.

Aeroportul Internațional Otopeni a amenajat zone unde pasagerii care sosesc din Italia vor fi opriți, controlați și puși să completeze un formular în care să declare dacă au vizitat zonele afectate de Coronavirus.

Iată cum arată zona de control, amenajată în aeria de primire a pasagerilor cu zboruri charter, izolată puțin față de fluxul normal de pasageri.

Zona de control a pasagerilor care sosesc din Italia, unde vor completa formularul pus la dispozitie de CNAB și Ministerul Sănătații

Cursele aeriene afectate de controlul de pe Aeroporturile din România

Sunt zeci de zbouri zilnice dus-întors spre Italia, inclusiv spre zonele în care au fost detectate infecții cu Coronavirus. Iată care sunt cursele aeriene afectate de măsurile autorităților române. Verificările vor fi făcute pe Aeroportul Otopeni.

  • Cursa Ryanair FR8734 spre MILANO progamată la sosire în București la 15:55
  • Cursa Blueair 0B160 de la Milano programată să aterizeze la 19:50
  • Cursa Wizzair W63132 de la Bergamo care aterizează pe Otopeni la 11:20
  • Cursa Ryanair FR3992 de la Bergamo aterizează la ora 15:00
  • Cursa Ryanair FR3772 Bergamo – București programată să aterizeze la 21:50
  • Cursa Wizzair W63160 Treviso  – București programată să aterizeze la 10:45
  • Cursa Wizzair W63149 din 25 februarie programată să aterizeze la ora 12:05

Iată cum arată formularul ce trebuie completat de pasageri

Formularul ce trebuie de pasagerii care au vizitat orasele afectate de Coronavirus
Formularul ce trebuie de pasagerii care au vizitat orasele afectate de Coronavirus

Toate aceste curse aeriene care provin din orașele mai sus specificate vor fi duse în zona în care sunt parcate avioanele charther este o zona specială dedicată zborurilor neregulate, ceva mai izoltată de fluxul normal aeroportul.

Pasagerii sunt informați că datorită procedurilor de verificare, formalitățile de intrare în țară vor dura ceva mai mult. Aeroportul Otopeni nu a specificat deocamdată cât personal a fost alocat pentru verificarea pasagerilor, tinând cont ca aproape fiecare avion are 200 de pasageri. Acest lucru însemnand ca pe zi trebuie verificați peste 1400 de pasageri.

De asemenea și pasageri aflați în tranzit, adică cu escală în București vor urma aceleași formalități. Deocamdată companiile Blueair, Wizzair și Ryanair nu au emis o notificare în acest sens și nu au fost anulate curse.

În cazul în care în urma controalelor se depistează ca unii pasageri prezintă semne ale îmbolnavirii cu Coronavirus aceștia vor fi transportați în măsuri de extremă siguranță către spitalul special amenajat de Ministerul Sănătații unde vor fi tratați sau vor sta în carantină, fară să aibă acces cu alte persoane.

← Close