O sportivă din Rusia susține că nu a fost lăsată să se urce în avion. „M-au obligat să dovedesc că sunt femeie”

Adrian, 04 oct.. 2020

Anna Turaeva nu a fost lăsată să urce într-un avion pe ruta Sankt Petersburg – Krasnodar pe motiv că nu poate demonstra că este femeie. Aspectul său fizic mai masculin a creat o confuzie pentru reprezentații companiei aeriene, care au exagerat cu măsurile de securitate.

Turaeva este halterofilă celebră în Rusia și din cauza sportului pe care-l pratică a căpătat un aspect fizic mai masculin. Situația a escaladat până în momentul în care femeia a fost obligată să meargă cu un agent de securitate pentru a demonostra fizic că este femeie.

Actele de indenitate aveau o fotografie actualizată cu aceasta, iar măsura de securitate a fost umilitoare și discriminatorie spune halterofila din Rusia.

N-a fost lăsată să urce în avion pentru că nu părea a fi femeie

„La punctul de control au refuzat să mă lase să trec, spunând că scrie pe pașaport că sunt femeie. A fost umilitor”, a scris Anna pe Instagram.

O sportivă din Rusia susține că nu a fost lăsată să se urce în avion. „M-au obligat să dovedesc că sunt femeie”

„Toate persoanele care stăteau la coadă urmăreau această anarhie, mă simțeam neajutorată în această situație. Încercam să dovedesc că sunt cu adevărat femeie”, a mai spus Turaeva.

În ciuda situației, ea a rămas calmă și a încercat să le explice angajaților din aeroport că este greșit să îi ceară să dovedească faptul că este femeie.

„Apoi a avut loc un miracol – am fost lăsată să urc în avion”, a mai adăugat ea, fără să spună cum a reușit să treacă de control.

Compania aeriană Utair și-a cerut scuze după acest incident. „Asemenea servicii sunt inacceptabile. Fiți siguri că vom verifica acțiunile angajaților din aeroport și vom rezolva situația”, a transmis Utair, conform New York Post.

← Close