O alunecare de teren a întrerupt traficul feroviar între Reșița și Vasiova

Andrei Beldiman, 10 apr.. 2018

Traficul feroviar între localitățile Reșița și Vasiova a fost întrerupt în această dimineață din cauza unei alunecări de teren.

Traficul feroviar este întrerupt între localităţile cărăşene Reşiţa şi Vasiova, în urma unei surpări de pământ de pe un versant. Incidentul s-a petrecut marţi dimineaţa, a declarat, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Siguranţă din Regionala CFR Timişoara, Cristian Udre.

„În jurul orei 04:28, pe secţia de circulaţie Reşiţa Nord – Vasiova, care aparţine unei secţii închiriate la privat (RCC Trans), la km 52, trenul 16100, aparţinând tot unui privat, Regio Călători, a fost surprins de prăvălirea unui mal de pământ de pe versant şi s-a produs deraierea remorcii de la automotor. Nu sunt victime.”

, a afirmat Udre.

Potrivit acestuia, circulaţia este închisă, iar administratorii privaţi intervin pentru remedierea deficienţelor. Intervenţia este anevoioasă deoarece spaţiul între versant şi râul Bârzava este îngust.

Conform Agerpres, în ceea ce privește traficul feroviar, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează:

În judeţul Dâmboviţa, circulaţia feroviară este oprită pe ruta CF 904 Fieni – Pietroșița, din cauza alunecării terasamentului de la kilometrul 65+150, iar în judeţul Mehedinţi, circulaţia pe Magistrala 900, între stațiile Drobeta-Turnu Severin și Prunişor, este întreruptă din cauza lucrărilor de reabilitare a infrastructurii feroviare în zona staţiei CF Balota.

Alte informații privind traficul rutier din țară, la ora 07:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt înregistrate evenimente rutiere care să impună oprirea circulaţiei pe drumurile naţionale sau pe autostrăzile din ţară şi nici probleme de fluenţă a traficului.

Se menţin următoarele restricţii de circulaţie pe drumurile naţionale afectate de alunecari de teren în urma inundaţiilor din ultima perioadă:

– DN10 Buzău – Braşov, judeţul Buzău – restricţie de circulaţie pentru autoturismele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone;

– DN22 Smârdan – Măcin, judeţul Tulcea – restricţie de circulaţie pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone şi restricţie de viteză de 60 km/h;

– DN2N Dumitreşti – Vintileasca, judeţul Vrancea – circulaţia se desfăşoară pe un singur fir, alternativ, în zona localităţii Jitia, la kilometrul 50+500 de metri.

Din cauza creşterii nivelului Fluviului Dunărea, este instituită restricţie de tonaj pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 pe DN 22E, între localităţile Garvăn şi I.C. Brătianu, din judeţul Tulcea, pe tronsonul kilometric 0+000-14+276, iar pe tronsonul kilometric 13+950-14+276, este impusă restricție de viteză de 10 km/h, fiind totodată interzisă oprirea.

Traficul aerian şi naval se desfăşoară în condiţii normale, fără a fi înregistrate probleme de circulaţie.

Citiți și despre:

← Close