Lufthansa analizează preluarea companiei aeriene Norwegian Air

Andrei Beldiman, 18 iun.. 2018

Transportatorul aerian low-cost Norwegian Air ar putea fi preluat de Lufthansa.

Compania aeriană germană Lufthansa este în contact cu compania aeriană Norwegian Air, de care este interesat şi IAG, proprietarul British Airways, a declarat luni directorul general de la Lufthansa, Carsten Spohr, transmite Reuters.

Includerea Norwegian Air în grupul Lufthansa este o chestiune de strategie de viitor.

„În Europa, toată lumea vorbeşte cu toată lumea. Se apropie un nou val de consolidare. Această înseamnă că suntem în contact şi cu Norwegian”, a declarat Carsten Spohr pentru cotidianul german Sueddeutsche Zeitung. Carsten Spohr a adăugat că o eventuală includere a Norwegian Air în grupul Lufthansa este „o chestiune de valoare strategică adăugată, preţ şi competitivitate. Nu există răspunsuri facile”.

Citiți și Lufthansa Group a comandat 16 aeronave Airbus și Boeing

Declaraţiile şefului de la Lufthansa au dus la o creştere de 10% a cotaţiei acţiunilor Norwegian Air la debutul şedinţei de tranzacţionare la bursa de la Oslo.

Recent, Norwegian Air a respins două oferte de preluare venite de la International Airlines Group (IAG), proprietarul British Airways.

IAG este o entitate care include companiile aeriene Iberia, Vueling, Aer Lingus şi Level. A acumulat o participaţie de peste 4% la Norwegian Air. Cu toate acestea, cele două părţi nu au ajuns la un acord cu privire la preţul pentru o preluare.

Citiți și Lufthansa suplimentează zborurile către Rusia, în perioada World Cup 2018

La rândul său, Eurowings, o subsidiară a Lufthansa, este deja a treia mare companie aeriană low-cost din Europa. Carsten Spohr a dezvăluit că Eurowings va introduce noi zboruri pe distanţe lungi, informează Agerpres.

Norwegian Air Shuttle este o linie aeriană low-cost, a doua ca mărime din Scandinavia. De la renașterea sa sub forma unei companii low-cost în anul 2002, Norwegian s-a impus ca una din principalele companii low-cost din Europa, alături de Ryanair și EasyJet. În anul 2011, Norwegian a transportat aproximativ 16 milioane de pasageri, cu trei milioane mai mult decât în 2010, conform Wikipedia.

← Close