Londra: proteste antirestricții, după creșterea nivelului de alertă

Adrian, 18 oct.. 2020

Manifestanții antirestricții s-au adunat sâmbătă în centrul Londrei, la câteva ore după ce capitala britanică a trecut la al doilea cel mai înalt nivel de alertă COVID-19.

Pe măsură ce un al doilea val de infecții evoluează, guvernul prim-ministrului Boris Johnson a intensificat restricțiile locale în anumite părți ale Angliei, în care cazurile cresc, sperând să protejeze economia și permițând regiunilor cel mai puțin afectate să rămână deschise.

Începând cu miezul nopții, Londra a fost mutată la nivelul nivelul 2 sau cu risc ridicat. Oamenilor le este interzis să întâlnească pe oricine cu excepția familiei, a prietenilor apropiați sau a rudelor care ajută la îngrijirea copiilor, în interior.

Regulile interzic, de asemenea, adunările cu mai mult de șase persoane în aer liber, deși poliția a ales să nu le aplice în timp ce câteva mii de militanți au mers pe Oxford Street, una dintre cele mai aglomerate străzi comerciale din lume în vremuri normale.

Protestatarii consideră restricțiile COVID-19 ca fiind inutile și o încălcare a drepturilor omului. Unii se opun purtării măștii și vaccinărilor. Unii purtau pancarte care spuneau: „CORPUL MEU ALEGEREA MEA, NU MAȘTILOR OBLIGATORII”.

Sâmbătă, 57% din populația Regatului Unit trăia sub restricții COVID-19.

Cu toate acestea, oamenii de știință din grupul SAGE, care consiliază guvernul, precum și Partidul Laburist din opoziție vor ca miniștrii să meargă mai departe și să impună un scurt blocaj la nivel național, pentru a opri răspândirea bolii.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close