Litoralul românesc este pregătit pentru vacanța de 1 mai

Andrei Beldiman, 25 apr.. 2018

Turiștii care aleg să-și petreacă mini vacanța de 1 mai pe litoralul romănesc vor avea parte de o surpriză plăcută.

Plajele din sudul litoralului sunt pregătite pentru primirea turiştilor, anunţă Administraţia Naţională ‘Apele Române’ (ANAR). Cei care vor să-şi petreacă mini vacanţa de 1 Mai pe ţărmul Mării Negre vor fi plăcut surprinși.

Activităţile de pregătire a plajelor au fost demarate la 20 februarie 2018.

Până în data de 16 aprilie au fost amenajate şi predate către utilizatorii de plaje acele suprafeţe care fac obiectul contractelor de închiriere. Urmează ca până la 1 mai 2018 să fie finalizate lucrările si pe suprafeţele de plajă libere de contract, precizează ANAR într-un comunicat remis Agerpres.

“În intervalul 10 martie – 1 aprilie 2018 s-au înregistrat fenomene meteo de intensitate medie si mare, respectiv furtuni, care au afectat Litoralul românesc şi au cauzat întârzieri în desfăşurarea activităţilor de pregătire a plajelor. Cu toate acestea, întârzierile vor fi recuperate până la data de 1 mai 2018″, precizează reprezentanţii ANAR.

Până în acest moment au fost predate către utilizatorii de plaje 319 subsectoare închiriate.

Acest număr reprezintă 100% din contractele existente care se supun procedurii de predare la începutul sezonului estival.

La lucrările de pregătire a plajelor, Sistemul de Gospodărire a Apelor acţionează zilnic cu utilaje şi personal. Acesta face parte din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral. Inclusiv personalul delegat din cadrul ABAD – L, din județ, respectiv formaţiile de lucru Dunăre Nord, Dunăre Sud şi Histria – SGA Constanţa, precum şi din Tulcea participă la aceste pregătiri.

Acţiunea se desfăşoară concomitent pe trei tronsoane, finalizate în proporţie de 90% – Năvodari – Mamaia – Constanţa, Agigea – Eforie – Costineşti – Tuzla şi Olimp – Neptun – 23 August – Mangalia – 2 Mai – Vama Veche.

După finalizarea lucrărilor de corectare a liniei ţărmului se va acţiona normal, conform programului anual.

Vor urma acțiuni de igienizare a suprafeţelor de plajă libere de contract.

Va urma evacuarea algelor şi a scoicilor de la linia ţărmului, acolo unde fenomenul se manifestă însemnat cantitativ.

Responsabilitatea igienizării subsectoarelor de plajă închiriate revine, începând cu data predării, operatorilor economici care deţin contracte de închiriere.

← Close