KLM suspendă toate zborurile de lung-curier către Olanda. Măsura, valabilă din 22 ianuarie 2021

Aștefănoaiei Cristiana, 22 ian.. 2021

KLM suspendă   270 de zboruri săptămânale lung-curier spre Olanda. Măsura a fost anunțată de purtătorul de cuvânt al companiei aeriene.

Decizia  KLM vine în urma restricțiilor de călătorie impuse de Olanda.

Din cauza noilor reguli, KLM suspendă toate zborurile de lung-curier către Olanda  

Autoritățile olandeze au luat decizia de a impune reguli mai stricte pentru cei care ajung în țară. Astfel,  pasagerii și echipajul de zbor vor avea, din 22 ianuarie, obligativitatea prezentării unui test PCR negativ ce trebuie să fie efectuat cu maximum 72 de ore înainte de zbor. În plus, călătorii trebuie să se auto-carantineze timp de 10 zile la sosirea în Olanda, fiind testați după 5 zile și dacă testul e negativ, ies din izolare. 

Olanda a interzis intrarea pe teritoriul țării pentru zborurile ce sosesc din Africa de Sud, Argentina, Bolivia, Brazilia, Capul Verde, Chile, Columbia, Ecuador, Guyana Franceză, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Surinam, Uruguay și Venezuela, Antilele Olandeze, dar și din Marea Britanie.

Drept urmare, compania aeriana KLM a luat o decizie radicală.  KLM își va suspenda  270 de zboruri săptămânale pe distanțe lungi către Olanda, începând de vineri.

„Faptul că echipajul trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului COVID înainte de a intra din nou în Olanda este o condamnare la moarte pentru compania aeriană ”, a declarat președintelui uniunii Reinier Castelein de la De Unie presei olandeze.

Acesta a precizat că anularea acestor zboruri pe distanțe lungi va costa mii de locuri de muncă: „guvernul nostru tocmai a ucis compania noastră aeriană națională. Această mișcare va lăsa economia olandeză în urmă.”

KLM este companie parte parte a grupului Air France-KLM.

„Nu putem risca ca angajații noștri să fie blocați undeva. Acesta este motivul pentru care oprim toate zborurile intercontinentale de vineri și toate zborurile către destinații europene în care membrii echipajului trebuie să petreacă noaptea ”, a declarat KLM pentru presa olandeză, conform aviation24.be.

Pe rețelele de socializare, numeroase întrebări ale clienților adresate companiei aeriene cu privire la această decizie au rămas fără răspuns. Contul oficial Twitter al companiei aeriene a răspuns că transportatorul „așteaptă informații suplimentare”.

KLM va tăia încă 1.000 de locuri de muncă, spune că testarea obligatorie a COVID-19 va pune la pământ avioanele

KLM a anunțat că va reduce încă 1.000 de locuri de muncă în 2021 și a avertizat joi că guvernul intenționează să solicite tuturor pasagerilor și echipajului să treacă un test COVID-19 înainte de a zbura în Olanda, va pune la punct zborurile sale pe distanțe lungi.

KLM, care a anulat deja 5.000 de locuri de muncă anul trecut, s-a alăturat altor companii aeriene care își desfășoară activitatea în Olanda pentru a critica cerința propusă pentru toți pasagerii de intrare de a arăta un rezultat negativ dintr-un test „rapid” COVID-19 efectuat în decurs de patru ore de la îmbarcarea într-un avion.

“Olanda ar fi singura țară din lume care va adopta astfel de măsuri de amploare”, au spus companiile într-un comunicat remis de Reuters.

KLM a declarat că noua regulă, propusă de guvernul olandez miercuri, îl va obliga să oprească toate cele 270 de zboruri curente pe distanțe curente începând de vineri, din cauza riscului de a avea membri ai echipajului în pământ și în carantină în țări străine.

Decizia companiei înseamnă că va trebui, de asemenea, să oprească operarea zborurilor destinate exclusiv transportului de mărfuri din Asia, care a fost una dintre puținele sale linii de afaceri care au crescut în timpul crizei coronavirusului, compensând pierderile de venituri de aproximativ două treimi în ansamblu.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close