Categories: News

Iubești vreun sport? Următoarea ta vacanță ar putea avea o tematică sportivă

Dacă ești genul de persoană care a urmat clasicul tipar “vara la mare, iarna la munte”, este posibil să-ți fi scăpat anumite lucruri, mai ales dacă ești pasionat de sport. Cum ar fi dacă data viitoare când îți alegi destinația de vacanță te vei gândi la alte lucruri decât la calitatea nisipului și a serviciilor de pe plajă? Dacă îți vei schimba criteriile, poți să ai parte de o vacanță de neuitat!

Fotbalul este sportul rege, însă cu toate acestea, există multe persoane care iubesc sportul, fără să fie interesate de fotbal, așa că din start ne-am gândit să realizăm un material adresat tuturor iubitorilor din sport.

Nu vom bate pasul pe loc cu cele mai tari destinații pentru iubitorii fotbalului, pentru că deja se știu care sunt arenele cele mai grozave de vizitat pentru amatorii acestui sport: Camp Nou sau Santiago Bernabeu, Old Trafford sau Anfield, Stanford Bridge sau New White Hart Lane, San Siro sau Olimpico, La Bombonera sau Monumental și așa mai departe.

Fotbalul este sport național în Germania, Franța, Spania și Italia. Cu toate acestea, Tour de France, Giro d’Italia și La Vuelta sunt cele mai importante competiții ciclistice de pe planetă. Cele 4 națiuni au și o bogată tradiție în motorsport, dar și numeroase alte puncte de atracție, așa că vei avea numeroase alternative chiar dacă nu ești microbist.

Chiar dacă fotbalul este pentru unii britanici ridicat la rangul de religie, sportul național al Angliei este crichetul, în Scoția golful, în Țara Galilor rugby-ul și în Irlanda jocurile galice. Marea Britanie are și o mare tradiție în cursele de cai și cursele de ogari. Totodată, 7 dintre cele 10 echipe care activează în Formular 1 au baza în Anglia.

Iubitorii sporturilor cu motor au nenumărate opțiuni, atât în Europa, cât și în restul lumii. Nurburging Nordschleife este un punct de atracție deosebit pentru mulți împătimiți, în special pentru că pe acest circuit se pot face și ture cu mașina sau cu motocicleta personală. Un alt punct de atracție este Monaco, micuțul stat luxos pe străzile căruia se desfășoară anual cea mai prestigioasă cursă din istoria Formulei 1.

Fanii tenisului au două destinații de top în Europa și alte două peste ocean: Wimbledon (Anglia), Roland Garros (Franța), Australian Open (Australia) și US Open (SUA). Baschetul este sport național în Estonia, Lituania și Serbia. În țările scandinave predomină sporturile de iarnă, așa că nu trebuie să vă mire faptul că nordicii adună foarte multe medalii la Jocurile Olimpice de iarnă.

Există însă și pasiunea pentru sporturile practicate la masă. Spre exemplu, șahul este sportul național în Rusia. În Las Vegas, jocurile de noroc sunt în floare, însă există și numeroase evenimente sportive de top desfășurate, cum ar fi galele de box. Referitor la jocurile de noroc, din poker România are onoare de a-l fi dat pe Daniel Negreanu, cel puțin din punct de vedere etnic, chiar dacă cel mai profitabil jucător din istoria pokerului are cetățenie canadiană.

O altă destinație interesantă pentru anumiți fani ai sportului este Olanda, o țară cu de toate, care are peste 35.000 de cluburi sportive, la care sunt înregistrați aproximativ un sfert dintre cetățeni.

Fotbalul nu este sportul național nici în Argentina și nici în Brazilia; Alegerile celor două națiuni sunt Pato (un sport cu minge care se joacă călare), respectiv Capoeira (o artă marțială care îmbină elemente de dans, muzică și acrobații). Pentru amatorii de arte marțiale, Tailanda poate fi o destinație bună pentru că este țara de unde provine Muay Thai, în Japonia sportul național este Sumo și tot de aici provine Karate, în timp ce numeroasele discipline din categoria Kung fu își au originea în China.

În Statele Unite ale Americii sportul național este baseballul, însă baschetul, hocheiul și fotbalul american sunt de asemenea aproape la fel de importante. Americanii se pot lăuda cu o bogată tradiție în foarte multe sporturi, fotbalul însă nu se numără printre ele.


Adrian

Share
Published by
Adrian

Recent Posts

Redefinirea călătoriilor globale cu World Tourism Portal

Pe măsură ce lumea se redeschide treptat călătorilor post-pandemie, cererea pentru resurse de călătorie fiabile…

o săptămână ago

Mai joaca romanii la loterie?

Loteria Romana este una dintre cele mai apreciate de la noi din tara, deoarece premiile…

2 săptămâni ago

Inspiratie pentru Cadouri de Paste: Idei pentru Toate Gusturile si Bugetele

Gasirea cadoului perfect de Paste poate fi o provocare, mai ales cand doresti sa multumesti…

2 săptămâni ago

Wizz Air Malta este un pionier în materie de siguranță și inovație la Parlamentul European, cu certificatul său de operator aerian EASA

 Astăzi, Wizz Air Malta a găzduit o întâlnire importantă de briefing la Parlamentul European. Evenimentul,…

3 săptămâni ago

Cum să ai grijă de zona ta intimă cu un gel intim potrivit?

Fiecare doamnă dorește să fie sănătoasă și frumoasă, însă frumusețea exterioară este imposibilă fără un…

4 săptămâni ago

Tehnologii inovative în construcții: Eficientizarea lucrărilor cu echipamente moderne

Într-o lume unde schimbările constante definesc realitatea noastră, tehnologia stă la baza progresului și eficienței…

o lună ago

Acest site folosește cookies.