Informații noi despre accidentul aviatic Malaysia Airlines MH370. Căutarea nu s-a încheiat

Andrei Beldiman, 31 mai. 2018

Căutarea pentru avionul companiei aeriene Malaysia Airlines, care efectua zborul MH370, nu s-a încheiat încă. Nava Ocean Infinity investighează cauzele producerii accidentului aviatic.

Compania care conduce misiunea de investigare a afirmat că aceasta nu s-a încheiat, în ciuda afirmațiilor contrare ale guvernului malaezian.

Ocean Infinity a spus că se îndreaptă spre un ultim loc de interes înainte de a încheia căutarea pentru totdeauna. Nava va naviga la fața locului din sudul Oceanului Indian, unde o navă de patrulare chinezească a detectat un impuls ultrasonic. Acesta ar fi putut fi în concordanță cu cel emis de o cutie neagră – în 2014.

Citiți și despre accident de avion în Cuba: 50 de trupuri au fost identificate.

Un purtător de cuvânt al companiei Ocean Infinity a confirmat că firma a fost conștientă de rapoartele despre posibilul semnal al cutiei negre în urmă cu patru ani. Nava s-a îndreptat spre zonă pentru a realiza o ultimă verificare.

Săptămâna trecută, noul ministru al Transporturilor din Malaezia, Anthony Loke, a dat de înțeles că dorește să pună capăt definitiv căutărilor.

Premierul malaezian Mahathir Mohamad a sugerat că va analiza necesitatea reluării căutărilor și că putea încheia operațiunile, dacă acestea se vor dovedi „inutile”.

Marți, într-un comunicat emis de Ocean Infinity, Oliver Plunkett, directorul executiv al companiei, a recunoscut că rezultatul cercetărilor este „extrem de dezamăgitor”.

Citiți și despre accident grav în Bulgaria: zeci de persoane sunt rănite și decedate.

Cu toate acestea se pare că o ultimă încercare va avea loc. Nava Seabed Constructor va continua căutarea pentru cel puțin două zile în plus, informează The Guardian.

Operaţiunea privată a început în ianuarie în urma unui acord cu guvernul malaezian. În urma acestuia Ocean Infinity trebuia să fie remunerată doar dacă reuşea să găsească avionul sau cutiile negre. Astfel în caz de succes urma să primească până la 70 milioane de dolari (58 milioane de euro).

Operaţiunile pentru găsirea Boeingului 777 erau anterior aşteptate să se încheie în iunie. Acordul de 90 de zile nu acoperă timpul necesar realimentării şi reaprovizionării vasului de căutare, Seabed Constructor.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close