Incident Blue Air pe aeroportul din Cluj-Napoca ieri seară

Andrei Beldiman, 02 apr.. 2018

Incident Blue Air la Cluj Napoca, un avion s-a întors din zbor. Duminică, 1 aprilie, un avion Blue Air care pleca din Cluj Napoca către București s-a întors din zbor după ce un motor a fost avariat.

Sursa: profit.ro

Avionul companiei Blue Air, numărul 0B3101, de la Cluj Napoca către București, a decolat duminică seara, 1 aprilie, ora 21:30. La câteva momente de la desprinderea de pe pistă s-a auzit un sunet puternic din motorul stâng. Aeronava a început să trepideze intens.

Conform profit.ro unul dintre pasageri a afirmat că a văzut scântei ieșind din motorul stâng. La câteva minute de la decolare aeronava a fost nevoită să facă cale întoarsă și să aterizeze pe Aeroportul Internațional Avram Iancu.

Același pasager a declarat că a auzit o bubuitură puternică la motorul din partea stângă a avionului. Inițial a crezut că a intrat o pasăre la motor deoarece a observat scântei ieșind din el. În tot acest timp la Cluj Napoca ploua. Avionul era aproape plin și toți pasagerii au fost ingroziți. Aeronava a survolat aproximativ 45 de minute până a aterizat din nou pe aeroport. Pasagerii au crezut că avionul face acest lucru pentru a mai consuma din kerosen, iar ploaia ajută la prevenirea izbucnirii unui incendiu.

În avion se aflau între 80 și 100 de persoane. La aterizare aeronava a fost întâmpinată de mașini de pompieri.

Pasagerii au fost debarcați și informați că o nouă cursă îi va duce în capitală. Cursa respectivă a plecat la miezul nopții din Cluj Napoca către București.

Compania Blue Air a fost înființată în anul 2004. De-a lungul anilor s-a dezvoltat devenind un operator aerian paneuropean. Bazele acesteia se află  în România, Cipru, Italia și Marea Britanie. În 2016, Blue Air a devenit cea mai mare companie aeriană românească. În același an a depășit compania de stat Tarom în ceea ce privește numărul de pasageri transportați. Blue Air operează zboruri către peste 100 de rute, din 16 țări.

Citește mai mult AICI, pe profit.ro

Descoperă:

 

 

← Close