Incident aviatic. Un avion a pierdut o parte din parbriz în timpul zborului

Andrei Beldiman, 14 mai. 2018

Incident aviatic – un avion de pasageri, aflat la aproape 10.000 metri altitudine, a pierdut o parte din parbriz. Incidentul a condus la decompresia și deteriorarea cabinei piloților.

O aeronavă a companiei aeriene chineze Sichuan Airlines s-a confruntat cu un incident aviatic grav.

ACTUALIZARE. Copilotul a fost rănit, mai ales la faţă, şi o stewardesă a fost de asemenea uşor rănită în timpul aterizării, potrivit comunicatului.

Cauza incidentului nu a fost precizată şi CAAC a adăugat doar că o anchetă este în curs de desfăşurare.

Imaginile difuzate de pasageri pe site-ul Cotidianului Poporului, ziarul oficial al Partidului Comunist Chinez (PCC, la putere), arată că măştile de oxigen fuseseră deja eliberate. Alte imagini par să arate că una dintre ferestrele cabinei a dispărut complet.

Aeronava companiei, un Airbus A319, se afla la altitudine de croazieră, 10.000 metri, când o parte din parbrizul din cabina piloților a cedat.

 

Zborul numărul #3U8633 a pierdut o parte din parbriz. Acest eveniment a condus la decompresia cabinei.

Sursa: Google/ RadarBox

În timpul zborului o parte din prabriz a cedat. Echipajul de zbor a declarat stare de urgență. Piloții au decis să se abată de la ruta inițială și să efectueze o aterizare de urgență pe cel mai apropiat aeroport. Aeronava a aterizat pe Aeroportul Chengdu Shuangliu (CTU).

Citiți și despre un avion s-a prăbușit, trei persoane și-au pierdut viața.

Unitatea de comandă a zborului din cabina de pilotaj a fost grav deformată de decompresia bruscă. Unele părți au fost aspirate în exterior, forțând echipajul să opereze manual.

Aeronava Airbus A319 a întâmpinat mici probleme la aterizarea pe pistă, pe aeroportul Chengdu Shuangliu Airport.

Pasageri au fost evacuați în condiții de siguranță. Unul dintre piloți și un membru cabin crew au duferit răni minore.

Sichuan Airlines operează în principal în Asia de Est (Hong Kong, Tokyo, Beijing, Osaka, Seoul, Shanghai, Taipei, Guangzhou etc.).

Citiți și despre două avioane care s-au ciocnit pe aeroportul din Istanbul.

Alte destinații includ Australia (Sydney, Melbourne), Noua Zeelandă (Auckland), Asia de Vest (Dubai), Asia de Sud (Singapore, Bangkok), Europa (Praga, Zurich) și America de Nord (Vancouver, Los Angeles).

Compania aeriană a lansat prima sa călătorie pe distanțe lungi în iunie 2012, cu zboruri de la centrul său din Chengdu către Vancouver, Canada. Al doilea zbor pe distanțe lungi, de la Chengdu la Melbourne, Australia, a fost lansat în februarie 2013, cu trei servicii săptămânale. La data de 17 octombrie 2016, compania aeriană a lansat de două ori pe săptămână un serviciu de la Chengdu via Hangzhou la Los Angeles (LAX). În 2016, Sichuan Airlines a început zboruri de două ori pe săptămână în prima destinație europeană, Praga. Sursa: Wikipedia

← Close