Incident aviatic Tarom. Un avion s-a întors din drum după ce un geam s-a fisurat

Andrei Beldiman, 26 apr.. 2018

Incident aviatic Tarom: un avion al companiei aeriene s-a întors din zbor după ce un geam s-a fisurat. Avionul decolase de pe Aeroportul Otopeni din București, cu destinația Barcelona, în această dimineață.

ACTUALIZARE

Cursa TAROM ROT 421 Bucureşti – Barcelona, de astăzi, 26 Aprilie 2018,s-a întors din drum dupa aproximativ o oră de zbor. Cursa a fost operată cu o aeronavă de tip BOEING 737-700, care a decolat de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă la ora locală 08:49. Motivul pentru care avionul s-a întors din drum a fost o uşoară fisură apărută la unul dintre geamurile cabinei de pasageri.

Comandantul a respectat procedurile de siguranță. Pasagerii s-au aflat tot timpul în afara oricărui pericol.

Avionul a aterizat în siguranţă pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Pasagerii au fost debarcaţi și primesc asistenţã la sol. Vor decola în scurt timp către destinaţia iniţială.

Cursa Ro421 decolată spre Barcelona la ora 08:21, în acestă dimineață, a revenit pe Aeroportul Internațional Henri Coandă la ora 09:59.

Un geam s-a fisurat în timpul zborului. Avionul a aterizat în siguranță. Pasagerii sunt în terminal, în zona de îmbarcare. Aceștia sunt asistați.

Într-un comunicat de presă remis AIR24, Tarom anunță:

“Cursa TAROM ROT 421 Bucureşti – Barcelona, de astãzi, 26 Aprilie 2018, operată cu o aeronavă de tip BOEING 737-700, care a decolat de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă la ora locală 08:49, s-a întors din drum dupa aproximativ o oră de zbor, din cauza unei uşoare fisuri apărute la unul dintre geamurile cabinei de pasageri.

Decizia comandatului respectă procedura stipulată în manualul de zbor al aeronavei. Siguranța pasagerilor nu a fost pusă în pericol nicio clipă.

Aeronava a aterizat în deplină siguranţă pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, pasagerii au fost debarcaţi, primesc asistenţă la sol şi vor decola în scurt timp către destinaţia iniţială.

Ne cerem scuze pentru inconvenient, şi vă reamintim că prioritatea Companiei TAROM este siguranţa şi securitatea pasagerilor şi echipajului său.

Echipa dumneavoastră TAROM” 

Pe 22 aprilie, cursa Blue AIR, OB169 a fost nevoită să aterizeze de urgență pe Otopeni. Avionul s-a întors din drum la doar 40 de minute după ce aceasta a plecat din București spre Tel Aviv. Comandantul a anunțat pasagerii că sunt probleme tehnice. Din unul dintre motoare ieșea fum suspect, iar avionul a fost nevoit să se întoarcă la București.

← Close