Incident aviatic grav cu un avion Tarom pe Aeroportul din Iași

Andrei Beldiman, 03 mai. 2018

Un incident aviatic grav a avut loc pe Aeroportul din Iași. O scurgere de combustibil a fost observată, înainte de decolarea unui avion al companiei Tarom.

O aeronavă Tarom a fost nevoită să rămână la sol, preț de câteva ore bune, din cauza unui incident care putea să degenereze într-un mod foarte periculos.

Zborul Tarom, de pe Aeroportul din Iași spre Aeroportul Internațional Otopeni putea avea urmări grave dacă nu s-ar fi intervenit la timp.

În dimineața de 30 aprilie, zborul Iași – București, trebuia să decoleze în jurul orei 06:00. Acesta a fost amânat din cauza unei defecțiuni tehnice.

Cu câteva momente înainte de decolare, personalul care alimenta aeronava a observat că din avion curge combustibil pe pistă.

Personalul autorizat a semnalat problema. Au venit cu cisterna pentru a descărca combustibilul rămas. Cu toate că zeci de pasageri s-au aflat în imposibilitatea de a ajunge în capitală, detaliile au ieșit la suprafață abia acum.

Pasagerii au ajuns cu întârziere pe aeroportul din Otopeni, la bordul altei aeronave a companiei Tarom.

Adăugăm și faptul că pe pistă au intervenit și echipele de pompieri. Acestea au curățat combustibilul scurs pe pistă.

Conducerea Aeroportului Iași nu a făcut nici o declarație privind incidentul.

Din păcate, Aeroportul Iași nu se află la prima abatere, în acest caz.

Citiți și despre un avion Tarom s-a întors din drum din cauza unui geam fisurat.

Anul trecut, de pe Aeroportul International Iași, au fost scoase din program zborurile spre Munchen, Roma, Bologna sau Madrid. A fost precizat că Tarom nu mai dispunea de aeronave pentru aceste curse regulate. Compania aeriană a fost implicată în mai multe scandaluri legate de Aeroportul din Iași.

Citiți și despre un avion cargo prăbușit, nu există supraviețuitori.

În plus, în decursul anului trecut, Tarom a înregistrat pierderi de peste 40 de milioane de euro. Conducerea a fost schimbată în repetate rânduri.
În concluzie, companii precum Blue Air sau Wizz Air au câștigat pasageri. De asemenea cursele scoase din program, de pe Aeroportul din Iași, dar și unele dinytre cele efectuate de Tarom, sunt realizate și de alte companii aeriene.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close