Incident aviatic. Fum la bordul unui avion, iar o persoană a fost spitalizată

Andrei Beldiman, 10 mai. 2018

Un nou incident aviatic a avut loc. Avionul implicat, un McDonnell Douglas MD-90, a fost nevoit să aterizeze de urgență din cauza apariției fumului la bord.

153 de pasageri se aflau la bordul aeronavei în momentul în care fumul a pătruns în cabină.

O aeronavă a companiei Delta Airlines, înregistrată N960DN, efectua zborul DL-1854 din Detroit către Denver în Statele Unite ale Americii.

Avionul a aterizat în siguranță pe pista 35R a aeroportului din Denver. Echipajul de la bord a anunțat prin radio turnul de control că este nevoie de asistență specială. A fost semnalat fum la bordul aeronavei.

Citiți și despre un pasager beat care a amenințat personalul de bord – ce s-a întâmplat.

Avionul a oprit pe pistă și topoganele de urgență au fost lansate. Pasagerii au fost evacuați. Un număr de persoane au avut câteva răni ușoare în urma evacuării. Doar un pasager a fost transportat la spital.

Aeroportul a raportat că avionul rula la sol în momentul în care a fost raportat fum în interiorul aeronavei, ceea ce a determinat evacuarea acesteia. Nu au existat foc și flăcări. Operațiunile aeroportului nu au fost afectate.

Compania aeriană a raportat că aeronava a fost evacuată prin topoganele laterale și ieșirile de urgență din zona aripilor datorită din cauza fumului observat la bordul aeronavei.

Vehiculele speciale din aeroport au întâlnit aeronava din motive de precauție. Clienții au fost transportați în interiorul terminalului cu ajutorul autobuzelor. Cinci persoane au suferit răni minore.

Citiți și despre un avion cu fereastra crăpată a aterizat de urgență.

Pasagerii au raportat că la un moment dat un fum gros a început să iasă din orificiile de aerisire ale cabinei. Incidentul a avut loc pe data de 8 mai.

Mai multe fotografii au fost postate dpe contul de Tweeter al unuia dintre pasagerii aflați la bordul aeronavei companiei Delta: NWOTweeter.

În seara zilei de 9 mai 2018 a devenit cunoscut faptul că o scurgere hidraulică pe unitatea de alimentare auxiliară a fost cauza fumului.

← Close