Incident aviatic. Copilotul avionului a fost aspirat în afara avionului

Andrei Beldiman, 15 mai. 2018

Un avion de pasageri al companiei Sichuan Airlines a avut parte de un incident aviatic care putea să se termine dezastruos. Parbrizul avionului a cedat când aeronava se afla la altitudinea de croazieră de 10.000 de metri.

Copilotul avionului Sichuan Airlines a fost „aspirat” pe jumătate în afara aeronavei Airbus A319, în momentul incidentului.

Informațiile au fost relatate de publicația The Straits Times.

Liu Chuanjian era căpitanul aeronavei. Acesta a solicitat o aterizare de urgență. Cu mare efort a reușit să aducă avionul cu bine la sol. Presa chineză l-a denumit erou pentru modul în care a reușit să controleze aeronava și pentru cum și-a menținut calmul în această situație deosebit de riscantă.

Citiți și despre incident aviatic: avion cu fereastra crăpată a aterizat de urgență.

Liu Chuanjian a declarat pentru Chengdu Economic Daily că avionul atinsese altitudinea de croazieră când un bubuit foarte puternic s-a auzit în cabină. Aceasta s-a depresurizat, iar temperatura a scăzut. Partea dreaptă a parbrizului avionului lipsea în totalitate. Parbrizul a cedat pe neașteptate.

Căpitanul a adăugat că aproape toate echipamentele nu mai funcționau corect. Din cauza zgomotului el nu putea să audă ceea ce îi era transis prin  stația radio. Datele de bord erau imposibil de citit din cauză că avionul tremura foarte tare.

Copilotul a fost „aspirat” pe jumătate în exteriorul cabinei. Acesta purta centura de siguranță, fapt ce i-a salvat viața. El a fost înapoi în cabină. Incidentul l-a lăsat cu câteva zgârieturi și o încheietură scrântită. În incident a fost rănit și un însoțitor de bord.

Toți cei 119 pasageri de la bordul avionului au aterizat teferi.

În urmă cu o lună, o pasageră aflată la bordul unui avion al companiei americane Southwest Airlines a fost trasă pe jumătate în afara aeronavei și a murit. Accidentul s-a produs din cauza exploziei unui motor care a explodat în timp ce avionul se afla în zbor.

← Close