Incident aviatic: avion cu fereastra crăpată a aterizat de urgență

Andrei Beldiman, 03 mai. 2018

Un incident aviatic are în prim plan compania aeriană Southwest Airlines. Un avion cu fereastra crăpată a aterizat de urgență.

Zborul numărul 957 a fost nevoit să aterizeze la ora 02:01, joi dimineața, 03 mai, după ce o fereastră din cabina pasagerilor s-a crăpat.

Avionul aparținea companiei aeriene Southwest Airlines, din SUA. Acesta efectua un zbor pe ruta Chicago – Newark, New Jersey.

Una dintre ferestrele din cabina pasagerilor s-a crăpat în zbor, au declarat cei de la bord și Federația de Aviație din SUA.

Din fericire zborul 957 a aterizat în condiții optime de siguranță pe Aeroportul Internațional
Cleveland Hopkins, a afirmat reprezentanta Federației, Elizabeth Cory.

Unii dintre pasageri au postat pe Twitter poze cu fereastra crăpată. Deepak Chawla a postat: “Fereastra s-a crăpat în mijlocul zborului din Newmark către Chicago. Ce se întâmplă?”

Compania aeriană a declarat că oprirea neprogramată a fost cauzată de o fisură raportată la geamul exterior al aeronavei.

Pasagera Linda Holley i-a trimis pe mobil fiului său, Ryan, o imagine a ferestrei deteriorate alături de mesajele următoare.
“Fereastra din avion a crăpat în timpul zborului. Aterizăm în Cleveland pentru a fi siguri. Totul este bine, dar înfricoșător.”

Federația Americană de Aviație a declarat că încă nu se cunoaște cauza care a dus la crăparea ferestrei.

Nu a fost vorba despre o depresurizare a cabinei. Măștile de oxigen nu au căzut.
Pilotul nu a declarat stare de urgență dar a cerut să devieze de la ruta inițială pentru a evita orice posibil pericol.

A fost cea de-a doua problemă de zbor cu un avion al companiei Southwest în mai puțin de trei săptămâni. Pe 17 aprilie, zborul 1380 a efectuat o aterizare de urgență în Philadelphia după ce un motor a explodat în timpul zborului. Citiți mai multe AICI.

Pasagera Jennifer Riordan a murit după ce a fost aspirată parțial printr-o fereastră. Dar pasagerii și chiar președintele Donald Trump au lăudat căpitanul, Tammie Jo Shults, pentru că a reușit să aterizeze în siguranță avionul.

← Close