Inaugurarea Air Belgium a fost amânată

Andrei Beldiman, 17 mai. 2018

Transportatorul belgian Air Belgium a informat călătorii că data inițială pentru care fusese planificată lansarea, 30 aprilie, a fost mutată.

Astfel, lansarea noii companii aeriene Air Belgium va avea loc, cu o întârziere de mai bine de o lună, pe 3 iunie.

Într-un e-mail trimisa clienților, transportatorul a scuzat întârzierea aducând două motive. Unul dintre aceastea este faptul că până în prezent Rusia nu a acordat companiei dreptul de a zbura deasupra acesteia pentru ruta inaugurală a transportatorului, de la Charleroi la Hong Kong. Aceste drepturi, potrivit companiei aeriene, sunt necesare pentru efectuarea zborurilor. Al doilea motiv este că zborurile lor nu au fost încă implementate în sistemul global de rezervare GDS, ceea ce le-a făcut invizibile pentru principalul lor grup țintă, agențiile de turism din China.

Citiți și despre Aerosmurf, al 5-lea ambasador al companiei Brussels Airlines.

Air Belgium oferă alternative de călătorie pentru cei care și-au rezervat deja locuri pentru zborurile companiei. Acestea constau de la rezervari schimbate imediat până la anularea celor inițiale și despăgubiri.

Acest anunț vine la doar câteva zile după ce compania aeriană a oferit zboruri în Europa pentru a permite clienților să revizuiască produsul. Acestea au avut loc cu doar cinci zile înainte de data lansării planificată inițial, 30 aprilie. Compania aeriană intenționează să opereze zborurile cu aeronave Airbus A340-300, utilizate anterior de Finnair.

Citiți și despre o zi în centrul istoric din Bruges, Belgia.

Scopul inițial al companiei a fost de a conecta Belgia și destinațiile din Asia, precum Hong Kong, Beijing și Shanghai.

Primul zbor a fost inițial planificat pentru luna octombrie 2017. Acesta a fost amânat de mai multe ori din motive diferite.

Air Belgium va opera zboruri care vor decola de pe Aeoportul Brussels South Charleroi în loc de Aeroportul Brussels. Motivele acestei alegeri sunt taxe de aeroport mai mici și accesabilitatea sporită.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close