Greva personalului Air France. Un sfert din zboruri sunt anulate vineri

Andrei Beldiman, 30 mart.. 2018

Un sfert din zborurile Air France au fost anulate astăzi, vineri, 30 martie 2018. Cauza este greva personalului Air France.

Conform Ager Press, personalul companiei aeriene Air France a intrat vineri în grevă, pentru a treia oară în cursul ultimelor săptămâni, ceea ce a forţat compania să anuleze un sfert din zboruri, transmite AFP.

Potrivit unei prime estimări a conducerii companiei, 31,6% din piloţi, 28,3% din personalul însoţitor şi 20,4% din personalul la sol au încetat lucrul. Cifrele definitive urmează să fie cunoscute abia în cursul serii, a precizat un purtător de cuvânt de la Air France.

Un grup format din 11 sindicate de la Air France a organizat deja două greve în acest an. Acestea au avut loc în zilele de 22 februarie şi 23 martie. Sindicatele își doreau o majorare salarială de 6%. Alte două greve de protest sunt programate pentru zilele de 3 şi 7 aprilie. Sindicatele sunt nemulţumite de politica salarială a companiei mai ales având în vedere rezultatele solide înregistrate anul trecut de Air France. Echipa managerială susţine că nu poate oferi salarii mai mari fără a pune în pericol creşterea companiei într-un sector foarte competitiv.

În pofida lipsei unui acord cu sindicatele, conducerea Air France a decis să introducă o majorare generală a salariilor cu 0,6% începând cu 1 aprilie.

Aceasta va fi urmată de o altă majorare de 0,4% începând cu 1 octombrie, precum şi o majorare a primelor şi bonusurilor cu 1,4% pentru personalul la sol.

Directorul general de la Air France, Franck Terner, a insistat joi că în condiţiile unui profit operaţional de 590 milioane euro înregistrat anul trecut, doar 200 milioane euro pot fi puse deoparte pentru majorarea salariilor.

„Pentru a distribui avuţie trebuie mai întâi să o creezi”, a declarat Franck Terner pentru cotidianul Le Parisien.

Grupul Air France-KLM, al doilea mare transportator aerian din Europa, este deţinut în proporţie de 17,6% de statul francez şi în ultimii ani activitatea sa a fost afectate de numeroase greve şi conflicte de muncă.

Citiți și despre:

  • Grevă generală la Ryanair Portugalia. Personalul de bord intră în grevă
← Close