News

FBI avertizează oamenii să nu folosească stațiile publice de încărcare a telefoanelor

În ultimul timp, FBI-ul a emis o avertizare importantă pentru consumatori: evitați utilizarea stațiilor publice de încărcare a telefoanelor pentru a vă proteja dispozitivele de software-ul dăunător, scrie CNN.

Stațiile publice USB, precum cele întâlnite în mall-uri și aeroporturi, sunt folosite de către persoane rău intenționate pentru a răspândi programe malware și de monitorizare, conform unui tweet al filialei FBI din Denver, făcut săptămâna trecută. Agenția nu a furnizat exemple specifice.

„Și dacă ai propriul încărcător și cablu USB și folosești o priză electrică în loc,” a sfătuit agenția în tweet-ul său.

Chiar dacă stațiile publice de încărcare sunt atractive pentru mulți când dispozitivele sunt pe cale să rămână fără baterie, experții în securitate au ridicat de ani de zile probleme privind riscul. În 2011, cercetătorii au inventat termenul „juice jacking” pentru a descrie această problemă.

„Doar prin conectarea telefonului la o priză sau încărcător [compromis], dispozitivul tău este acum infectat, și asta compromite toate datele tale,” a explicat Drew Paik, fostul angajat al firmei de securitate Authentic8, pentru CNN în 2017.

Cablu pe care îl folosești pentru a încărca telefonul este, de asemenea, folosit pentru a trimite date de pe telefonul tău la alte dispozitive. De exemplu, atunci când conectezi iPhone-ul la Mac-ul tău cu cablul de încărcare, poți descărca fotografii de pe telefon pe computer.

Dacă un port este compromis, nu există limită la informațiile pe care un hacker le-ar putea prelua, a explicat anterior Paik pentru CNN. Aceasta include email-urile, mesajele text, fotografiile și contactele tale.

„FBI-ul furnizează în mod regulat avertismente și anunțuri de interes public în colaborare cu partenerii noștri,” a declarat Vikki Migoya, ofițer de relații publice la filiala FBI din Denver, pentru CNN. „Aceasta a fost o amintire generală pentru publicul american să fie în siguranță și vigilent, în special în timpul călătoriilor.”

Comisia Federală pentru Comunicații a actualizat de asemenea un articol pe blog marți, avertizând că un port de încărcare corupt poate permite unui actor malefic să blocheze un dispozitiv sau să extragă date și parole personale.

„În unele cazuri, infractorii pot lăsa intenționat cablurile conectate la stațiile de încărcare,” conform articolului de pe blog al FCC-ului. „Au fost chiar raportate cazuri în care cabluri infectate au fost oferite ca daruri promoționale.”

Adrian

Share
Published by
Adrian

Recent Posts

OKalba Turbo – Servicii Profesionale pentru Performanța Maximă a Mașinii Tale

La OKalba Turbo, suntem dedicați să menținem mașina ta în cea mai bună formă. Oferim…

3 săptămâni ago

Scandalul din Aeroportul din Cluj-Napoca: Pasageri lăsați în urmă și acuzații de neglijență

Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca a fost martorul unui incident tulburător în care mai mulți pasageri…

3 săptămâni ago

Cum să alegeți toaleta ecologică potrivită pentru nevoile dumneavoastră

Atunci când vine vorba de alegerea unei toalete ecologice, există o varietate de opțiuni disponibile…

o lună ago

Redefinirea călătoriilor globale cu World Tourism Portal

Pe măsură ce lumea se redeschide treptat călătorilor post-pandemie, cererea pentru resurse de călătorie fiabile…

2 luni ago

Mai joaca romanii la loterie?

Loteria Romana este una dintre cele mai apreciate de la noi din tara, deoarece premiile…

2 luni ago

Inspiratie pentru Cadouri de Paste: Idei pentru Toate Gusturile si Bugetele

Gasirea cadoului perfect de Paste poate fi o provocare, mai ales cand doresti sa multumesti…

2 luni ago

Acest site folosește cookies.