Decoraţiuni şi obiecte de mobilier din Hotelul Ritz Paris, vândute la licitaţie pentru 7,3 milioane de euro

Adrian, 22 apr.. 2018

Vânzarea la licitaţie a decoraţiunilor şi mobilierului hotelului Ritz din Paris s-a soldat cu încasări de 7,3 milioane de euro, “un record mondial pentru o vânzare de mobilier hotelier”, după cum a anunţat sâmbătă casa de licitaţii Artcurial, organizatoarea evenimentului, citată de AFP.

Vânzarea mobilierului şi decoraţiunilor acestui hotel-palat, deschis în 1898 de Cesar Ritz, le-a depăşit pe cele organizate în cazul altor hoteluri faimoase, precum Crillon (5,9 milioane de euro în 2013) şi Plaza Athénée (1,4 milioane în 2013), ambele din Paris.

“Ritz a suscitat un interes extraordinar, atrăgând cumpărători din întreaga lume”, a declarat pentru AFP François Tajan, preşedinte adjunct la Artcurial, în urma acestui eveniment, desfăşurat pe parcursul a cinci zile.

Valoarea vânzării (7,3 milioane de euro cu tot cu taxe) reprezintă de 7 ori estimarea (fără taxe) a sumei propuse pentru respectivele obiecte.

Toate cele 3.400 de loturi au fost vândute, dintre care 95% peste estimări.

Circa 50% din loturi au fost achiziţionate pe internet, ceea ce “a constituit un vector al succesului vânzării”, a precizat Tajan.

Aflat în posesia miliardarului egiptean Mohamed Al-Fayed din 1979, acest legendar hotel din Place Vendome, redeschis în iunie 2016 după patru ani de renovări, a acumulat, de-a lungul istoriei sale de 120 de ani, numeroase obiecte de mobilier şi decoraţiuni.

Înainte de vânzare, Artcurial a organizat expoziţii publice cu obiectele scoase la vânzare în ţări precum Austria, Germania, Italia şi Franţa, atrăgând un total de 13.000 de persoane.

Expoziţia de la Paris, prezentată într-o scenografie specială, a fost vizitată de 11.000 de persoane.

Printre obiectele scoase la licitaţie s-au aflat fotolii, paturi, console, tapiserii, aplice, veselă, argintărie – în total 10.000 de obiecte care îşi aşteptau un cumpărător.

Artcurial nu se află la prima iniţiativă de acest gen: în ultimii ani, casa de licitaţii a încercat – şi a reuşit – să vândă mobilierul din alte hoteluri celebre, precum Crillon, Plaza Athenee, Hotel de Paris din Monaco, dar şi pe acela din restaurantul La Tour d’Argent.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close