Categories: News

Cum să ai grijă de zona ta intimă cu un gel intim potrivit?

Fiecare doamnă dorește să fie sănătoasă și frumoasă, însă frumusețea exterioară este imposibilă fără un echilibru interior. Așadar, este foarte important ca o femeie să cunoască și să înțeleagă caracteristicile zonei sale intime și regulile de îngrijire a acesteia. În această ordine de idei, igiena intimă cuprinde un set de reguli. Care sunt acestea? Află în cele ce urmează.

Săpunul – este un rău?

Din păcate, atât săpunul, cât și gelul de duș, precum și orice spumă, lapte de curățare, care nu sunt destinate îngrijirii zonei vaginale, nu sunt deloc potrivite. De ce este așa? Totul ține de flora microbiană sensibilă specială (o colecție de bacterii care îndeplinesc funcția de protecție și mențin mediul acid al vaginului). În mod normal, pH-ul vaginului variază între 3,8 și 4,5, în timp ce toate produsele menționate mai sus au un pH de 7-10. Prin urmare, când o femeie folosește săpun, se distruge mediul acid al zonei intime. Pe scurt, bacteriile mor și este afectată protecția naturală a organismului, ceea ce poate provoca o serie de boli. Deci, cu ce produse îngrijești zona intimă? Răspunsul este simplu: doar cu produse speciale pentru igiena intimă așa cum este gynella intimate wash

Pentru a alege corect produsul potrivit, ține cont de câteva reguli simple:

  • Observă culoarea și mirosul – acestea ar trebui să fie cât mai neutre posibil;
  • Citește compoziția – în lista de ingrediente, este de dorit să găsești acid lactic, deoarece acesta creează condiții favorabile pentru funcționarea lactobacililor. Gynella gel conține acid lactic, precum și ulei de  Pinus Sylvestris;
  • Verifică potențialii alergeni – dă preferință produselor cu ingrediente predominant naturale, pentru a reduce riscul de alergii și iritații.

Ce nu ar trebui să fie în compoziția gelului de igienă intimă?

Un gel intim  nu ar trebui să conțină antibacteriene, analogi ieftini ai acidului lactic și tenside agresive. Astfel, produsele marca gynella corespund acestor criterii, fiind potrivite pentru utilizarea zilnică, dar și în cazul în cazul simptomelor de mâncărime, usturime, arsură, roșeață, senzație de tensiune sau miros neplăcut.

De asemenea, se recomandă:

Să porți lenjerie din materiale naturale

Lenjeria intimă ar trebui să fie nu doar frumoasă, ci și confortabilă. Varianta ideală sunt chiloții care nu strâng și nu deranjează deloc. În același timp, materialul ideal din care să fie confecționați este bumbacul sau inul. Spre deosebire de sintetice, materialul natural permite pielii să respire, permițându-i să rămână uscat chiar și în cazul unei transpirații active;

Să eviți stresul prelungit

Stresul este o reacție de protecție a organismului la un stimul, iar atunci când apare o astfel de situație, organismul își îndreaptă toate eforturile pentru a lupta împotriva factorului negativ, uitând de alte mecanisme de apărare. Astfel, pielea, membranele mucoase, flora vaginală devin vulnerabile în fața bacteriilor străine, substanțelor „dăunătoare” mai ușor să pătrundă înăuntru și să provoace boala. Prin urmare, identifică cauza stresului, gândește-te la modalități de a lupta împotriva acesteia și, pe cât posibil, elimină factorul iritant. Și dacă nu reușești să faci acest lucru singur, întotdeauna poți apela la ajutorul unui specialist.

În plus, este recomandabil să avem o dietă echilibrată și să facem exerciții fizice regulate pentru a ne menține sănătatea generală și a spori rezistența organismului în fața infecțiilor.


Îngrijirea corectă a zonei intime este crucială pentru sănătatea și confortul unei femei. Este important să folosim produse de igienă special formulate pentru zona intimă, care respectă echilibrul pH-ului și flora bacteriană naturală. Lenjeria intimă confecționată din materiale naturale, cum ar fi bumbacul, ar trebui să fie preferată, pentru că permite pielii să respire și previne iritațiile. Evitarea stresului și menținerea unei diete echilibrate contribuie, de asemenea, la sănătatea generală a zonei intime. În plus, vizitele regulate la medicul ginecolog sunt importante pentru a depista orice anomalii sau infecții și pentru a le trata la timp, asigurând astfel un stil de viață sănătos și fericit.

Aștefănoaiei Cristiana

Share
Published by
Aștefănoaiei Cristiana

Recent Posts

Care sunt cele mai frecvente greșeli care întârzie rambursarea TVA pentru transportatori?

Rambursarea TVA este un proces esențial pentru transportatori, dar poate fi și unul complicat și…

18 ore ago

Agentii Imobiliare Iasi – Oferte Exclusive de Apartamente si Case in Iasi. Ce ar trebui sa urmaresti cand cauti o agentie imobiliara?

Agentii Imobiliare Iasi - Oferte Exclusive de Apartamente si Case in Iasi. Ce ar trebui…

2 săptămâni ago

Anunt Ziar Acte Pierdute – cum sa declari pierdere usor si fara batai de cap!

Anunt Ziar Acte Pierdute Ce să faci când pierzi acte importante Pierzi acte oficiale? Iată…

2 săptămâni ago

OKalba Turbo – Servicii Profesionale pentru Performanța Maximă a Mașinii Tale

La OKalba Turbo, suntem dedicați să menținem mașina ta în cea mai bună formă. Oferim…

2 luni ago

FBI avertizează oamenii să nu folosească stațiile publice de încărcare a telefoanelor

În ultimul timp, FBI-ul a emis o avertizare importantă pentru consumatori: evitați utilizarea stațiilor publice…

2 luni ago

Scandalul din Aeroportul din Cluj-Napoca: Pasageri lăsați în urmă și acuzații de neglijență

Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca a fost martorul unui incident tulburător în care mai mulți pasageri…

2 luni ago

Acest site folosește cookies.