Categories: News

Cum poţi călători în străinătate cu un buget redus?

Pentru mulţi dintre noi, timpul lipseşte cu desăvârşire. Adeseori cantonaţi în programul trepidant al realităţii cotidiene, suntem tentaţi să intrăm într-o rutină haotică. Dar, a venit timpul să rupem aceasta rutină domestică şi să ne facem timp pentru noi şi familiile noastre. Şi, ce poate să fie mai bine primit decât un cadou care presupune petrecerea de momente plăcute într-o binemeritată vacanţă? O vacanţă este “premiul” atât de aşteptat după o perioadă îndelungată de muncă în care, stresul și-a spus cuvântul. 

Destinderea mult aşteptată este acum la un click distanţă, aşa că, este vremea să treci la acţiune şi să faci o muncă de căutare a celor mai bune prețuri. Pentru că oferta este deosebit de mare, bugetul poate constitui o problemă majoră. Îţi doreşti destinaţii exotice pe care nu ţi le poţi permite sau pur şi simplu oferta unor agenţii nu îţi satisface exigenţele ori preţul afişat este unul pe care nu ţi-l poţi permite? Acum că te-ai gândit la toate, singura întrebare care se pune este aceea dacă bugetul redus de care dispui este în măsură să îţi asigure toate aceste cerinţe. Răspunsul este unul simplu, DA! Şi dacă vei urmări cu atenţie detaliile de mai jos, şansele tale de a călători în străinătate cu bani puţini se vor mări considerabil.

Dacă nu ai timp de vacanță sau te afli într-o perioadă surescitată, poţi apela la un alt tip de distracţie. Poţi experimenta online cele mai tari jocuri de noroc direct pe https://jocpacanele.ro/jocuri/pacanele-clasice/, fără înregistrare sau descărcare! Făcând acest lucru poţi descoperi prin jocuri peisaje, tematici exotice sau chiar mâncăruri speciale care te vor duce cu gândul la vacanță!

Tipsuri pentru o vacanţă de neuitat

Sunt 2 posibilităţi prin care poţi să îţi apropii vacanţa dorită şi mai ales să te încadrezi în bugetul restrâns de care dispui:

1. DIY, acronimul pentru do it yourself se traduce prin a te ocupa să îţi planifici de unul singur vacanţa. Ce presupune acest lucru? Nimic mai simplu decât să consulţi platformele specializate în astfel de planificări şi să selectezi recomandările lor. O să rămâi surprins de faptul că ţi se pun la dispoziţie atât de multe variante ieftine de călătorii încât, la prima vedere pare cu adevărat neverosimil. 

  • Hotărăşte-te asupra continentului unde alegi să îţi petreci vacanţa. Indiferent că îţi place Europa, sau dimpotrivă vrei să traversezi oceane şi să ajungi în ţări africane precum Maroc, trebuie să te focusezi asupra destinaţiei ţintă. Cum aceste siteuri publică promoţii, este nevoie să te mişti extrem de repede. De regulă acestea apar repede şi se duc la fel de repede cum au apărut, aşa că nu le rata!
  • Caută ca perioada ofertată să se încadreze în timpul afectat vacanţei. Nu îţi imagina că numai tu eşti în căutare de chilipiruri, toată lumea face acest lucru! Cu alte cuvinte cum apare o asemenea ofertă de nerefuzat pune mâna imediat pe ea pentru că este posibil ca o altă mai bună să nu mai apară curând.
  • Consultă forumurile în care călătoriile sunt subiectele principale şi cere informaţii detaliate despre destinaţia unde doreşti să ajungi. Este o sursă importantă de informaţii care te va ajuta să fructifici experienţele celorlalţi, să înveţi din greşelile lor dar şi să culegi date despre obiective de interes pe care să le incluzi în agenda de călătorie.

2. Apelează la agenţiile de turism care, vând pachete turistice şi care, se încadrează criteriilor tale financiare. În acest sens trebuie să verifici:

  • Deţinerea de către agenţie a unei licenţe valabile care să fie emisă de Autoritatea Naţională pentru Turism. O agenţie care se respectă va publica întotdeauna pe siteul propriu autorizaţia sau măcar numărul acesteia. Este prima verificare pe care trebuie să o faci.
  • Existenţa unei poliţe de asigurare care să acopere eventualele costuri impuse de un posibil faliment sau insolvenţă. Ca şi în cazul autorizaţiei, poliţa trebuie să fie afişată la vedere pe site şi să fie valabilă. Este bine de ştiut că aceasta se reînnoieşte anual, aşa că verifică data emiterii.
  • Dacă ţi se oferă o copie după contractul de prestări servicii turistice. Legislaţia europeană impune ca un asemenea contract să poată fi transmis pe email, fără obligativitatea semnării de părţi. Şi în acest caz, transparenţa este cuvântul cheie, deci şi acesta trebuie să fie disponibil pe siteul agenţiei.

3. Vizionează site-urile de booking accesibile! Există un număr răvăşitor de siteuri de booking pe care să îţi poţi rezerva perioada de cazare, dar şi ce utilităţi îţi doreşti să ai. 

  • Preţurile sunt de departe foarte accesibile, având şi opţiunea de a locui într-un apartament alături de alte persoane. Dacă nu vrei să stai la hotel pe perioada şederii, atunci te poţi orienta către hosteluri, garsoniere, apartamente, care, sunt  în general cu mult mai ieftine!

Caută transporturi ieftine!

În cazul în care alegi să îţi planifici vacanța de vis de unul singur, trebuie să îţi cauţi transport ieftin. 

  • În funcţie de ţara în care vrei să-ți petreci timp, rezervă-ţi din timp bilete de avion sau caută rute cu autocarul. Indiferent de alegere, cu siguranţă că vei găsi preţuri accesibile! Dacă dispui de maşină proprie, atunci trebuie să te gândeşti la bugetul alocat consumabililor.

5. Începe să fii vlogger! Filmează-te şi împărtăşeşte cu alţii experienţele trăite în alte ţări! Cu timpul ai şansa de a fi o adevărată celebritate online şi chiar de a vizita locuri fabuloase gratuit!

Odată terminate aceste verificări poţi trece efectiv la cumpărarea pachetului ofertat de agenţie sau pur și simplu să îți planifici de unul singur vacanța de vis. E atât de simplu!

Adrian

Share
Published by
Adrian

Recent Posts

Redefinirea călătoriilor globale cu World Tourism Portal

Pe măsură ce lumea se redeschide treptat călătorilor post-pandemie, cererea pentru resurse de călătorie fiabile…

o săptămână ago

Mai joaca romanii la loterie?

Loteria Romana este una dintre cele mai apreciate de la noi din tara, deoarece premiile…

2 săptămâni ago

Inspiratie pentru Cadouri de Paste: Idei pentru Toate Gusturile si Bugetele

Gasirea cadoului perfect de Paste poate fi o provocare, mai ales cand doresti sa multumesti…

2 săptămâni ago

Wizz Air Malta este un pionier în materie de siguranță și inovație la Parlamentul European, cu certificatul său de operator aerian EASA

 Astăzi, Wizz Air Malta a găzduit o întâlnire importantă de briefing la Parlamentul European. Evenimentul,…

3 săptămâni ago

Cum să ai grijă de zona ta intimă cu un gel intim potrivit?

Fiecare doamnă dorește să fie sănătoasă și frumoasă, însă frumusețea exterioară este imposibilă fără un…

4 săptămâni ago

Tehnologii inovative în construcții: Eficientizarea lucrărilor cu echipamente moderne

Într-o lume unde schimbările constante definesc realitatea noastră, tehnologia stă la baza progresului și eficienței…

o lună ago

Acest site folosește cookies.