Categories: News

Companiile aeriene care separă copiii de părinți în avion. Ce se întâmplă la Wizz Air și Ryanair. Ce trebuie să facă părinții care vor să stea lângă copii în avion.

Atunci când zbori alături de copiii minori, te-ai aștepta ca aceștia să stea implicit lângă părinți. Dar știai că nu toate companiile fac asta? Cel puțin nu fără să trebuiască să plătești o taxă pentru a sta împreună.

Dar cum altfel te poți asigura că tu și copiii tăi veți sta împreună împreună în timpul zborului? Iată tot ce trebuie să știi.

Ce trebuie să faci dacă vrei să stai alături de copiii minori în avion

Dacă mergi cu copiii minori în avion, este destul de evident că vei dori să stai lângă ei. De fapt, vei avea nevoie să o faci – cel puțin până când vor fi suficient de mari să se ocupe în siguranță de ei înșiși pe durata zborului.

Dar să te asiguri că familia ta stă împreună într-un avion nu este la fel de simplu ca și rezervarea locurilor alăturate într-un cinematograf sau teatru.

Repartizarea locurilor în aeronave nu este ceva oferit de companiile aeriene pe gratis.

Locurile sunt acum fie alocate aleatoriu pentru fiecare pasager în avans fie va trebui să plătești dacă dorești să stai alături de familie.

Cea mai bună perioadă pentru a te asigura că vei avea o călătorie plăcută și vei sta alături de copiii tăi este atunci când alegi compania aeriană și rezervi biletele.

Înainte de a rezerva biletele, merită să știi care companii aeriene garantează că copiii sub 12 ani vor fi așezați cu cel puțin un părinte, fără a face rezervări prealabile sau fără o taxă suplimentară. Acestea sunt:

· British Airways

· Air France

· KLM

· American Airlines

· Delta

· Emirates

· Jet2

Următoarele companii aeriene spun că vor așeza copiii sub 12 ani “aproape” sau “la îndemână” de adultul care îi însoțește, dar nu pot garanta că acest lucru se va întâmpla în locul direct lângă ei.

· TUI

· Virgin Atlantic

· Norwegian Air

· EasyJet

Asta înseamnă că la aceste companii aeriene, copilul tău poate fi așezat pe partea opusă a culoarului sau într-un loc direct în fața sau în spatele tău.

Ce se întâmplă la Ryanair
Ryanair are un sistem puțin diferit. Ei garantează că copiii sub 12 ani vor sta cu un adult din grupul lor de rezervare, dar acest adult trebuie să plătească aproape 5 euro pentru a rezerva un loc și copiii vor primi automat locuri lângă ei fără taxă suplimentară.

Această taxă este adăugată automat atunci când rezervi un loc pentru copii și o vei vedea în coșul tău la finalizarea comenzii.

Este important să știi că nu trebuie să selectezi apoi un loc plătit din planul de locuri peste această plată.

Această rezervare de 5 euro acoperă până la 4 copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 12 ani per un adult plătitor.

Ar trebui să rezervi un loc pentru bebeluș? Tarifele pentru bebeluși (pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 8 zile și 24 de luni) sunt doar pentru copiii care stau în brațele adulților.

Poți opta să rezervi un loc pentru bebelușul tău în schimb, ceea ce s-ar putea să ți se pară confortabil (poți avea opțiunea de a îți asigura copilul într-un scaun auto, în loc să îl ții în brațe pe tot parcursul zborului) și care uneori poate fi mai ieftin.

Chiar și companiile aeriene care garantează că vor așeza un părinte lângă copil/copii gratuit se referă doar la un adult. Deci, dacă zbori cu soțul/soția (sau alte persoane adulte sau copii cu vârsta peste 12 ani), aceștia ar putea să se găsească alocate aleatoriu în altă parte pe avion.

La Ryanair, dacă plătești taxa de 5 euro pentru a fi așezat lângă copiii tăi (sub 12 ani), partenerul tău (și alte persoane adulte sau peste 12 ani din grupul tău) este foarte probabil să stea altundeva.

Dacă preferi ca acest lucru să nu se întâmple, poți opta să plătești pentru a rezerva un loc aproape.

Din păcate, la aproape toate companiile aeriene, copiii cu vârsta de 12 ani sau mai mari din grupul tău pot fi alocați aleatoriu, cu excepția cazului în care plătești pentru a rezerva locuri pentru aceștia.

Politicile Wizz Air legate de copii
La WizzAir, copiii cu vârsta mai mare de 14 zile, până la vârsta de 2 ani, pot călători în brațele unui adult însoțitor, contra unei taxe de €32 pentru fiecare zbor dus-întors.

Dacă plătești taxa prin intermediul Serviciului de Call Center, se aplică o taxă suplimentară pentru tranzacție, așa că mai bine o faci la rezervarea online.

Doar un singur copil poate călători în brațele unui adult însoțitor. În plus, scaunele auto pentru infanți cu orientare spre spate pot fi luate la bord dacă este achiziționat un loc suplimentar.

Copii trebuie să aibă vârsta sub 2 ani atât la data zborului de plecare, cât și a celui de întoarcere. O persoană poate însoți doar un singur infant.

Copiii cu vârsta peste 2 ani nu vor putea să călătorească în brațele unui adult însoțitor.

Dacă copilul împlinește vârsta de 2 ani după plecare și înainte de întoarcere, trebuie creată o rezervare separată pentru zborul dus și pentru cel de întoarcere.

De menționat că la WIzz AIr, bebelușii cu vârsta sub 2 ani vor călători în brațele adultului care îi însoțește și numai un singur bebeluș poate fi așezat pe orice rând, de oricare parte a culoarului. Dacă sunt mai mulți bebeluși, însoțitorii de zbor pot să schimbe locul dumneavoastră.

La WizzAir, pentru copiii între 2 și 14 ani va trebui să cumperi bilet ca pentru orice altă persoană.

Conform procedurilor Wizz Air, atunci când adulții călătoresc cu minori, aceștia trebuie să rezerve bilete pe site-ul companiei aeriene, specificând că minorul este însoțit de un adult. Chiar dacă nu aleg locuri specifice, sistemul va atribui automat locuri pentru minorii cu vârste cuprinse între 2 și 14 ani în timpul checkin-ului, asigurându-se că aceștia sunt așezați alături de un adult însoțitor în timpul zborului.

Copiii care nu au împlinit 14 ani trebuie să stea lângă cel puțin 1 adult însoțitor. Aceste aspecte vor fi luate în calcul la alocarea aleatorie gratuită a locurilor în timpul check-inului. Dacă disponibilitatea este limitată și nu există locuri învecinate pentru cel puțin 1 adult însoțitor, echipajul de la bordul aeronavei va ajuta la găsirea unui alt loc pentru copil.

Datorită reglementărilor privind siguranța, bebelușii și copiii nu au voie să stea pe locurile din rândul din față sau pe locurile cu spațiu suplimentar pentru picioare și nici pe locurile C și D de pe rândul din spate

Aștefănoaiei Cristiana

Share
Published by
Aștefănoaiei Cristiana

Recent Posts

Redefinirea călătoriilor globale cu World Tourism Portal

Pe măsură ce lumea se redeschide treptat călătorilor post-pandemie, cererea pentru resurse de călătorie fiabile…

18 ore ago

Mai joaca romanii la loterie?

Loteria Romana este una dintre cele mai apreciate de la noi din tara, deoarece premiile…

6 zile ago

Inspiratie pentru Cadouri de Paste: Idei pentru Toate Gusturile si Bugetele

Gasirea cadoului perfect de Paste poate fi o provocare, mai ales cand doresti sa multumesti…

7 zile ago

Wizz Air Malta este un pionier în materie de siguranță și inovație la Parlamentul European, cu certificatul său de operator aerian EASA

 Astăzi, Wizz Air Malta a găzduit o întâlnire importantă de briefing la Parlamentul European. Evenimentul,…

2 săptămâni ago

Cum să ai grijă de zona ta intimă cu un gel intim potrivit?

Fiecare doamnă dorește să fie sănătoasă și frumoasă, însă frumusețea exterioară este imposibilă fără un…

3 săptămâni ago

Tehnologii inovative în construcții: Eficientizarea lucrărilor cu echipamente moderne

Într-o lume unde schimbările constante definesc realitatea noastră, tehnologia stă la baza progresului și eficienței…

4 săptămâni ago

Acest site folosește cookies.