Ce titlu a primit acționarulul majoritar al Companiei Aerostar Bacău?

Andrei Beldiman, 17 apr.. 2018

Marți, 17 aprilie, a avut loc ceremonia organizată cu ocazia împlinirii a 65 de ani de la înființarea companiei băcăuane Aerostar Bacău. În cadrul acesteia, acționarul majoritar a primit titlul de cetățean de onoare al județului Bacău.

Mihail Nicolae Toncea a primit titlul de cetăţean de onoare al judeţului Bacău.

Distincţia i-a fost înmânată în cadrul unei ceremonii organizate cu prilejul împlinirii a 65 de ani de la înfiinţarea companiei băcăuane. Ceremonia a avut loc marți, 17 aprilie. Compania Aerostar Bacău este profilată pe producţie şi mentenanţă în domeniul aviaţiei.

Distincţia a fost aprobată cu unanimitate de voturi în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean Bacău, conform Agerpres.

Preşedintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Braşoveanu, i-a mulţumit lui Mihail Toncea pentru că a crezut în “visul de a produce aparate de zbor în România în momente dificile pentru industria ţării”.

“Aţi fost şi sunteţi în continuare omul providenţial pentru Aerostar Bacău. Băcăuanii vă datorează foarte mult pentru ceea ce aţi făcut nu doar pentru mediul de afaceri, ci şi pentru comunitate. Alături de Grigore Filip, director general, şi Doru Damaschin, director economic, suntem siguri că veţi face în continuare multe proiecte culturale şi sociale în Bacău”, a afirmat Braşoveanu.

“Sunt profund emoţionat de decizia luată de consilierii băcăuani, una ce mă onorează, precum şi de laudele pe care mi le-aţi adus. Chiar m-am simţit puţin jenat la un moment dat pentru că, în mod firesc, ar trebui să împart această onoare nu doar cu managementul firmei, ci la persoane, angajaţii Aerostar”, a reacţionat Mihail Toncea.

Mihail Toncea este preşedinte al IAROM Bucureşti şi acţionar majoritar al Aerostar SA.

El s-a născut în Bucureşti în 1947. A absolvit Facultatea de Aeronave din cadrul Universităţii Politehnice în 1971. După absolvire, a lucrat ca cercetător ştiinţific la Institutul de Mecanica Fluidelor şi Cercetări Aerospaţiale. A elaborat lucrări de cercetare-proiectare la Institutul Naţional de Motoare Termice. De asemenea a dezvoltat programe ca inginer principal la Centrul Naţional al Industriei Aeronautice Române, apoi la Ministerul Economiei.

Între anii 1990 şi 1997, Mihail Toncea a fost expert în Ministerul Industriei şi Comerţului pe probleme legate de Industria Aeronautică Română. El a fost și expert în Ministerul Cercetării şi Tehnologiei. A fost membru al Comitetului Naţional de Securitate Aeronautică şi membru în colectivul de elaborare a Strategiei Industriei Aeronautice Române aprobată de Guvernul României.

În cadrul ceremoniei de marți a avut loc un concert de gală susţinut de artiştii Operei Naţionale din Iaşi. Acesta a fost urmat de lansarea a două volume sub genericul “Aerostar- povestea mea”.

Citiți și despre:

← Close