Ce nu au voie să spună stewardesele în avion. Ele trebuie să respecte câteva reguli importante

Aștefănoaiei Cristiana, 01 apr.. 2023

Meseria de însoțitor de zbor se numără printre cele mai căutate pentru tineri, cu toate că este un program strict, unde se respectă o mulțime de reguli. În momentul în care te afli în aeronavă, există mai multe cuvinte pe care acesta nu au voie să le rostească, căci ar crea panică printre pasageri.

Să lucrezi in aviație înseamnă să respecte reguli stricte, să fii o persoană punctuală, să te pregătești temeinic pentru tot ceea ce presupune este job. Cu toate că este frumos să călătorești și să vezi cât mai multe din această lume, aici, trebuie să te supui unui program intens.

Pentru a ajunge însoțitor de zbor ai nevoie de o pregătire specială și de mai multe abilități. Atât femeile, cât și bărbații trec prin aceleași probe pentru a fi angajați în aviație. Aceștia poartă uniforme specifice companiei și le sunt alături pasagerilor în timpul zborurilor. Le oferă informațiile necesare, dar, le sunt și de ajutor, în cazul unui pericol.

Au de respectat mai multe reguli cu privire la ținută, comportament, dar și ceea ce vorbesc. Există câteva cuvinte și expresii pe care nu au voie să le folosească în niciun context, dar și lucrurile care le sunt interzise la bordul aeronavei.

Ce nu au voie să spună stewardesele în avion

Zborurile lungi către destinațiile de vis arată cât de pregătită ești să faci față unor situații neprevăzute. Destinațiile de vis pe care le poți vedea te fac să continui cât mai mult acest serviciu. Cu toate că există multe părți bune, regulile pe care le respecți sunt numeroase. În acest fel, stewardesele nu au voie să spună câteva sau să facă anumite gesturi.

Ele nu pot să primească bacșiș, astfel că vor fi nevoite să te refuze politicos. Nu ar trebui să vorbească cu voce tare pentru a nu-i deranja pe pasageri, să mesteci gumă sau să alerge prin avion. Nici uitatul la filme sau ascultatul muzicii nu este permis.

Totodată, ele nu au voie să spună cuvinte precum incendiu, urgență sau bombă, fiindcă ar putea să creeze panică între pasageri. Se folosesc coduri speciale pe care trebuie să le cunoască.

„Nu avem voie să primim bacșiș, să vorbim cu voce tare între noi, să mestecăm gumă și să alergăm în avion, deoarece pasagerii vor crede că ceva nu este în regulă.

În avion, este interzis să spui cuvinte precum: „urgență”, „incendiu” sau „bombă”, pentru că mulți pasageri pot intra în panică.

De aceea folosim coduri speciale și este obligatoriu să le cunoaștem. De asemenea, ne este interzis să ne uităm la filme sau să ascultăm muzică.”, a declarat o stewardesă pentru NeedToKnow.Online.

← Close