Cât de important este RTP-ul atunci când joci la cazino online?

Adrian, 24 ian.. 2022

Dacă îți plac jocurile de noroc și vrei să știi care sunt șansele de câștig pe care le ai ori de câte ori alegi un joc, trebuie să știi ce înseamnă RTP sau Return To Player. Jucătorii experimentați îl iau mereu în calcul, jucătorii aflați la început trebuie să afle ce reprezintă și care poate fi avantajul pe care îl poate aduce. Cel mai ridicat procent este oferit la ora actuală de varianta cazino online.

Ce este un RTP?

Dacă ești familiarizat cu domeniul, cu siguranță ai auzit de multe ori de acest coeficient. El reprezintă ceea ce se poate întoarce la jucător atunci când joacă la jocuri de noroc sau rata de returnare pe care o are un parior în raport cu un cazino clasic sau cu o platformă online. Cu cât această valoare este mai mare, cu atât jucătorul are mai multe șanse de câștig în raport cu varianta de cazino pe care o alege. Dacă RTP-ul este de 100% înseamnă ca posibilitatea de a câștiga la un joc este egală cu cea a cazinoului. Însă acest procent este unul ideal.

Care este formula de calcul pentru RTP?

Formula de calcul pentru RTP este reprezentată de raportul dintre suma totală returnată către jucător și suma totală pariată de către jucător.

La sălile de cazinouri ea poate ajunge de până la 80 %. În cazul cazinourilor online ea se ridică până la 99 %. Evident ambianța și costurile de administrare sunt diferite.

Astfel în funcție de scopul vizat, se poate opta pentru varianta cea mai potrivită. Senzația este cu siguranță alta, în fiecare caz în parte. Coeficientul de returnare este cert un parametru extrem de important pentru șansele de câștig și avantajele puse la dispoziția clienților.

Ce sunt RTP-ul teoretic și cel real?

Fiecare joc de noroc are calculat, atunci când este creat, un anumit RTP. Există companii specializate care fac calcule și măsurători pentru a vedea calitatea și conformitatea jocurilor ce rulează pe piață.

Fiecare joc are un RTP teoretic și un RTP real. RTP-ul teoretic este reprezentat de procentul de câștig așteptat de fiecare jucător, calculat din producție pentru un număr foarte mare de runde de joc. Astfel un joc livrat cu o valoare teoretică de 97 % indică faptul ca orice jucător are potențial șansa de a primi înapoi la joc 97% din banii investiți.

RTP-ul real este stabilit prin reevaluarea periodică a rezultatelor oferite jucătorilor, la anumite intervale de timp și pe un anumit număr de jocuri. Dacă procentul oferit rămâne la nivelul precizat de furnizor, înseamnă că jocul este unul bun, care funcționează corect și care are un RTP real foarte apropiat de RTP-ul teoretic.

Unde poți găsi jocuri ca la cazino cu un RTP foarte ridicat?

Una dintre cele mai bune platforme online de jocuri ca la cazino este accesibilă pe www.betfair.ro/. Site-ul reprezintă unul dintre cele mai importante și de încredere brand-uri din lume, cu tradiție în domeniul pariurilor sportive și jocurilor de noroc.

În cazul în care vrei să afli singur avantajele oferite, ai nevoie de deschiderea unui cont. Vârsta minimă pentru activarea contului este de 18 ani. Nu pierde niciodată din vedere că un cazino online implică aceleași riscuri ca și un cazino clasic.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close