Carnagiu în Germania – O mașină a intrat intenționat într-o mulțime

Adrian, 07 apr.. 2018

Un posibil atac terorist s-a petrecut în urmă cu puțin timp în Germania. O maşină a intrat sâmbătă într-un grup de oameni în oraşul Münster, din vestul Germaniei, ucigând şi rănind mai multe persoane, conform Huff.ro.

ACTUALIZARE, ora: 18:30 – Digi24 anunță că sunt cel puțin 50 de victime și 3 morți.

Nu este clar dacă incidentul este un accident sau un atac.

Reuters transmite că poliţia germană a anunţat că circa 30 de persoane au fost rănite în incidentul din Münster şi că s-au înregistrat şi „câţiva morţi, printre care s-ar afla probabil şi suspectul”.

Stirea initiala

Câteva persoane au fost ucise şi mai multe au fost rănite sâmbătă în centrul oraşului Münster, din vestul Germaniei, a anunţat poliţia germană pe Twitter, informează AFP. Potrivit mai multor media germane, o maşină a intrat în mulţime în acest oraş din landul Rhenania de Nord-Westphalia. Poliţia locală a informat că şoferul maşinii s-a sinucis prin împuşcare, anunţă dpa şi AFP.

Reuters transmite că poliţia germană a anunţat că circa 30 de persoane au fost rănite în incidentul din Münster şi că s-au înregistrat şi “câţiva morţi, printre care s-ar afla probabil şi suspectul”.

“Situaţia este de aşa natură încât un atac nu poate fi exclus”, a declarat o sursă din domeniul securităţii, potrivit Reuters.

Incidentul a fost confirmat pentru dpa de către persoane familiare cu ancheta. dpa transmite că poliţia locală a scris pe Twitter că ofiţeri au fost trimişi la locul incidentului şi le-a cerut cetăţenilor să evite sau să părăsească centrul oraşului pentru ca salvatorii să poată acţiona mai rapid.

Incidentul aduce în memorie atacul cu camionul din decembrie 2016 din Berlin în care au fost ucise 12 persoane. Anis Amri, un tunisian cu conexiuni islamiste căruia îi fusese respinsă solicitarea de azil, a deturnat un camion la 19 decembrie 2016, a ucis şoferul şi apoi a intrat cu vehiculul într-o piaţă aglomerată, ucigând 11 oameni şi rănind câteva zeci.

← Close