Campanie internațională pentru a crește numărul de femei în aviație

Andrei Beldiman, 27 mart.. 2018

Pe 22 martie a avut loc a 29-a ediție a Conferinței Internaționale Femei în Aviație. Evenimentul s-a desfășurat în Reno, Nevada, SUA.

Sursa: ERAU Alumni

Asociația profesională Women in Aviation International și Institutul Femeilor din Aviație din toată lumea (Institute of Women of Aviation Worldwide) fac progrese în proiectul lor de a atrage un număr ridicat de femei în domeniul aviației.

Organizațiile de specialitate din jurul lumii speră să inspire mai multe femei să aleagă cariere în domeniul aviației.

În fiecare an, conferința oferă femeilor, dar și bărbaților, un loc unde să se întâlnească cu potențialii angajatori și să învețe mai multe despre cariera în aviație. Aici au loc expoziții, interviuri, seminarii de specialitate și multe alte activități adiacente.

Un număr impresionant de burse, în valoare totală de zeci de mii de dolari, va fi înmânat în următoarele zile acelor femei care au nevoie de un impuls pentru a avansa în carierele lor.

Alegeți Wizz Air Pilot Academy pentru a obține licența de pilot comercial

Evenimentul este sprijinit de Institutul Femeilor din Aviația Mondială (iWOAW) și face parte din săptămâna dedicată acestora.

Numărul de înregistrări din acest an a fost mai mare decât se așteptau organizatorii. Peste 61.000 de femei au participat la eveniment, marcând o creștere de 15% față de anul trecut.

Organizația încurajează profesioniștii din domeniul aviației, din întreaga lume, să organizeze evenimente în această săptămână, pentru a inspira femeile să ocupe locuri de muncă legate de aviație. În perioada 5-11 martie, 12.408 de femei au ocupat primele locuri din cadrul zborurilor organizate prin programului iWOAW, Fly it Forward. Cu ajutorul a 179 de organizatori, în 33 de țări, aceste femei și fete au avut oportunitatea să experimenteze primul zbor din viața lor.

În timp ce se înregistrează progrese, există încă un drum lung de parcurs pentru a normaliza procentajul de femei piloți. În prezent, numai 6,33% din numărul total de piloți comerciali sunt femei. Acest număr a crescut de la 4,7% cu aproximativ un deceniu în urmă.

Citiți și despre:

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close