Călătorii Germania 2021: românii care merg aici trebuie să se testeze

Aștefănoaiei Cristiana, 10 ian.. 2021

Călătorii Gemania 2021: românii care pleacă în această țară la început de an trebuie să se testeze. Măsura e valabilă din 11 ianuarie, conform informațiilor MAE.

Persoanele care merg în Germania după ce s-au aflat într-una dintre „țările de risc”, printre care și România, trebuie să-și facă un test PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Testul poate fi făcut, de asemenea, în Germania. 

Călătorii Germania 2021: se intră doar cu test


Testul făcut înainte de ajugerea în Germania trebuie să fi fost efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii pe teritoriul german. De asemenea, nemții mai cer ca certificatul care atestă rezultatul negativ trebuie să fie redactat în limbile germană sau engleză, anunță MAE.

În plus, printre regulile impuse românilor care merg în Germania se numără și faptul că aceștia trebuie să stea în carantină pentru o perioadă de 10 zile de la ajungerea în țară.

Respectarea obligației de carantină este verificată de autoritățile de land atât aleatoriu, cât și în cadrul anchetelor epidemiologice uzuale. 

Măsura carantinei poate fi suspendată mai devreme de termenul uzual de 10 zile numai dacă este efectuat un al doilea test, începând cu a 5-a zi după intrarea în Germania și doar de la momentul comunicării unui rezultat negativ al noii testări pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, anunță MAE.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close