Blue Air s-a alăturat Alianței Cunoașterii în Transportul Aerian

Andrei Beldiman, 17 mai. 2018

Compania aeriană Blue Air s-a alăturat recent Alianței Cunoașterii (Knowledge Alliance) în transportul aerian – proiect KAAT.

Este vorba despre o inițiativă ERASMUS + KA2 care urmărește consolidarea capacității de inovare a Europei și promovarea inovării în învățământul superior din industria aviației.

Anunțul a fost făcut printr-o postare pe pagina oficială de Facebook a companiei.

Având în vedere cererea în creștere de pe piața forței de muncă, din domeniul aviației, în ceea ce privește competențele și aptitudinile, Blue Air va contribui la promovarea unei noi atitudini față de cooperarea dintre universități și întreprinderile din domeniul aviației.

Un reprezentant al companiei a declarat:

“O forță de muncă mai bine calificată pentru afacerile aviatice și operațiunile de mâine presupune o modernizare a învățământului superior inițial. Conștientizând această prioritate, realizăm programe de studiu europene prin aplicarea unor abordări inovatoare de predare și învățare bazate pe instrumentele ICT (Information Communication Technology), utilizând cunoștințele de co-creație a 17 parteneri din educație și afaceri din 7 țări. Acestea sunt Croația, Franța, Italia, Letonia, Portugalia, România și Slovacia.

Suntem mândri că facem parte din acest proiect de viitor și așteptăm cu nerăbdare să contribuim la dezvoltarea noii generații de absolvenți.”

La noi în țară Universitatea Politehnica București, în calitate de coordonator, prin Facultatea de Inginerie Aerospaţială implementează, începând cu luna ianuarie 2018, proiectul „Alianța cunoașterii în transportul aerian“.

De asemenea, la implementarea proiectului participă, în calitate de parteneri asociați, 9 instituții din 5 țări, precum și 2 organizații internaționale (International Civil Aviation Organisation- ICAO și Airport Council International – ACI Europa).

Principalele rezultate ale proiectului vor fi:

  • o analiză ocupațională corelată cu o analiză a calificărilor în domeniul transportului aerian;
  • un program inovator de studii de masterat în limba engleză “IT applied in aviation” cu participarea de cadre didactice din 7 țări;
  • abordări noi și inovatoare de formare;
  • o metodologie pentru Cadrul Sectorial al Calificărilor (Sectoral Qualifications Framework – SFQ) din transportul aerian, necesară pentru recunoașterea învățării anterioare și a experienței profesionale în domeniul aviației;
  • crearea unei Rețele europene pentru formare și educație în aviație (European Network for Aviation Training and Education, ENATE) necesară asigurării sustenabilității proiectului.

Programul de masterat se va derula simultan în 7 instituții de învățământ superior din 5 țări cu participarea unor cadre didactice și lectori invitați din industrie, provenind de la cei 28 de parteneri din cadrul proiectului și va avea ca beneficiari circa 120 de studenți anual. Sursa: Jurnalul.ro

← Close