Baza Ryanair din Timișoara va fi închisă

Andrei Beldiman, 22 feb.. 2018

Baza Ryaniar de la Timișoara va fi închisă. În ciuda acestei decizii, zborurile către Milano și București rămân neschimbate.

Sursa: OMTravel

Începând cu 25 martie 2018, compania Ryanair va închide baza de la Timișoara. De asemenea va retrage avionul alocat pentru această locație.

Cea mai mare companie low-cost din Europa, Ryanair, va retrage avionul de la Timișoara și va închide majoritatea rutelor.

Zborurile către București și Milano vor continua să fie efectuate până în vara anului. Singura modificare este că acestea vor fi realizate cu avion non-bază. Clienții care vor fi afectați de această decizie vor fi contactați. Aceștia vor primi un SMS sau un e-mail pentru a le fi prezentate opțiunile pe care le au la dispoziție. Alternativele acestora sunt următoarele: returnarea totală a costului călătoriei sau alegerea altor zboruri pe rute alternative.

Motivele principale în urma cărora compania Ryanair a luat această decizie sunt rezultatele slabe din punct de vedere comercial. Închiderea bazei din Timișoara este surprinzătoare având în vedere că alte baze Ryanair au nevoie de tot mai multe avioane pentru a acoperi cererea aflată în creștere.

Sursa: Huff

Anul trecut, 2,7 milioane de pasageri au ales să călătorească, în România, cu Ryanair. Compania estima o creștere a acestui număr cu 40% în 2018.

În urma deciziei luate de compania Ryanair, 7 rute vor fi afectate. Decizia de a închide baza Ryanair din Timișoara vine într-un moment puțin bun pentru Aeroportul Internațional. Recent, compania Blue Air a decis să anuleze zborurile către Cluj și Iași.

Cu o oră înainte de comunicatul oficial, Directorul Aeroportului Internațional Timișoara, Dan Idolu s-a aflat în legătură cu reprezentanții Ryanair. Acesta a afirmat că se aștepta la această decizie. De asemenea, domnul Dan Idolu a dorit să precizeze că reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara sunt în permanentă căutare de noi companii. Acestea sunt contactate pentru a crea noi rute care să satisfacă cererea, în materie de zboruri, a timișorenilor.

Baza Ryanair de la Timișoara fusese inaugurată în noiembrie 2016.

Ce părere aveți despre decizia de a închide baza Ryanair de la Timișoara?

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close