Avion Boeing 737-500 prăbușit în Indonezia. Au fost găsite cutiile negre

Aștefănoaiei Cristiana, 10 ian.. 2021

Cutiile negre ale avionului prăbușit în Marea Java au fost găsite. Avionului companiei Sriwijaya Air s-a prăbușit, sâmbătă, cu 62 de persoane la bord. Acesta decolase din Jakarta.

Cutiile negre ale avionului companiei Sriwijaya Air care s-a prăbuşit sâmbătă în Marea Java, având 62 de persoane la bord, la câteva minute după ce decolase din capitala indoneziană Jakarta, au fost localizate, duminică, de către autorități, confirmă Reuters, AFP şi dpa.

Şeful Comitetului de siguranţă al Ministerului Transporturilor indonezian, Surjanto Tjahjono, a anunţat că au fost identificate coordonatele celor două cutii negre ale avionului ce efectua zborul SJ-182.

Boeing 737-500 cu 62 de pasageri și echipaj se îndrepta sâmbătă spre Pontianak, în vestul Kalimantanului, înainte de a dispărea de pe ecranele radar la patru minute după decolare.

Este primul accident aerian major din Indonezia de când 189 de pasageri și echipaj au fost uciși în 2018 când un Lion Air Boeing 737 Max în 2018 s-a cufundat în Marea Java imediat după decolarea de pe Aeroportul Internațional Soekarno-Hatta.

Chiar înainte de ultimul accident, în Indonezia au murit mai multe persoane în casete de aer decât în ​​orice altă țară în ultimul deceniu, conform bazei de date a Rețelei de siguranță a aviației.

Șeful Comitetului Național pentru Siguranța Transporturilor din Indonezia, Soerjanto Tjahjono, a declarat că locațiile celor două cutii negre ale zborului SJ 182 au fost identificate.

← Close