Aterizare de urgență a unui avion pe o șosea din Canada

Andrei Beldiman, 26 apr.. 2018

Un avion a efectuat o aterizare de urgență pe o șosea din Canada. Pasagerii au fost norocoși având în vedere că drumul era liber în acel moment.

Sursa: Brian Ludwig

Un avion de mici dimensiuni a aterizat de urgenţă pe o şosea din Canada. Drumul era liber în acele momente, o situație care a ținut pur și simplu de noroc.

La bordul avionului se aflau doar 6 oameni. Comandantul a declarat stare de urgenţă.

El a decis să aterizeze după ce a constatat că nu mai are combustibil.

Aterizarea care a șocat pasagerii aflați la bord, a avut loc pe șoseaua Calgary’s 36 Street N.E.. Aterizarea de urgență a afectat traficul pentru câteva ore bune în timpul zilei de miercuri, 25 aprilie.

Sursa: Jerry Clement

Avionul, care a oprit pe lățimea celor duă benzi de circulație, a fost eventual mutat iar traficul a fost reluat începând cu ora 3:15 p.m., ora Canadei.

Aeronava se afla la o distanță de doar 5 kilometri față de aeroport.

Aparatul a reuşit să ajungă cu bine la sol. Nu a fost provocat nici un fel de incident.

Din fericire nicio persoană nu a fost rănită în urma acestei aterizări de urgenţă.

Reprezentantul poliției din Calgary, Sgt. Duane Lepchuk, a declarat că avionul a aterizat cu puțin timp după ora 6 dimineața, la aproximativ 5 kilometri sud de aeroport, în apropierea autostrăzii Trans-Canada.

Avionul venea dinspre partea sudică și se îndrepta către Aeroportul Calgary.

În înregistrarea obținută de la controlul de trafic aerian pilotul a transmit la radio că are probleme cu combustibilul.

Nimeni din cei patru pasageri și doi membrii ai echipajului nu au fost răniți..

Cei patru pasageri erau angajați ai companiei Connacher Oil and Gas. Se aflau în drum către muncă spre zona Fort McMurray, conform informațiilor oferite de CEO-ul companiei, Merle Johnson. Toți cei patru au primit liber pentru restul săptămânii.

Pilotul a făcut o muncă bună aterizând în condiții care nu au pus în pericol viața pasagerilor sau a celorlalți șoferi aflați în trafic.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close