Aterizare de urgență a unui avion american de luptă, în Japonia

Andrei Beldiman, 24 apr.. 2018

Un avion american de luptă a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgență în Japonia.

Un avion de luptă invizibil american F-35 a efectuat o aterizare de urgenţă, marţi, în Japonia.

Acesta a aterizat la o bază a Forţelor aeriene de autoapărare (ASDF) din prefectura Fukuoka, sud-vestul arhipelagului, relatează agenţia de presă Xinhua, anunță Agerpres.

Surse de la baza ASDF Tsuiki au precizat că avionul a efectuat o aterizare de urgenţă la ora locală 11:00.

Personalul de la baza ASDF a indicat că nimeni nu a fost rănit ca urmare a aterizării de urgenţă. Nu a fost precizat dacă aparatul de zbor a avut de suferit în urma acestei manevre.

La începutul acestui an, Japonia anunţase că intenţionează să cumpere cel puţin 20 de avioane de luptă F-35A.

Acestea sunt capabile să evite radarele. Aciziția urmează a fi realizată în următorii şase ani. Această achiziţie urma să se adauge unei comenzi anterioare de peste 40 de avioane de luptă de acelaşi tip, conform media locale.

F-35 Lightning II este un avion militar de asalt monoloc, din generația a cincea de avioane militare. Acesta are un singur motor, multirol (atac la sol, recunoaștere aeriană și misiuni de apărare a spațiului aerian) care poate executa misiuni de tip CAS, bombardare strategică și lupte aeriene. Este proiectat de SUA, Marea Britanie și alți parteneri guvernamentali.

F-35 are trei modele principale: F-35A cu decolare și aterizare convențională, F-35B cu decolare pe distanță scurtă și aterizare pe verticală și F-35C variantă având baza pe portavioane, care decolează cu ajutorul catapultei cu abur și aterizează frânat de cârlig de coadă.

Prima escadrilă de avioane F-35 a fost gata de acțiune în data de 31 iulie 2015.

F-35 a avut zborul inaugural la 15 decembrie 2006. Statele Unite ale Americii intenționează să cumpere 2.457 avioane. Avioanele F-35 sunt destinate să ofere cea mai mare parte a puterii aeriene tactice a Aviației SUA și Marinei în următoarele decenii. Livrările de F-35 pentru armata SUA sunt programate să se deruleze până în 2037. Sursa: Wikipedia.

← Close