Atac cu rachete în Siria. Acestea au vizat o bază aeriană.

Andrei Beldiman, 17 apr.. 2018

A avut loc un atac cu rachete în Siria. Acestea au vizat o bază aeriană.

Sursa: Jurnalul National

Apărarea antiaeriană siriană a doborât rachete ce au vizat baza aeriană Shayrat din provincia Homs.

Atacul a avut loc luni noaptea târziu, a informat televiziunea de stat siriană, citată de agenţia Reuters, informează Agerpres.

Televiziunea menţionată a prezentat imagini ale unei rachete lovite în aer deasupra bazei aeriene. Acest lucru s-a întâmplat la numai câteva zile după atacul efectuat de SUA, Marea Britanie şi Franţa asupra unor obiective siriene, ca represalii la un presupus atac chimic la Douma, în apropierea Damascului.

Contactat de Reuters, Pentagonul a arătat că „nu există o activitate militară americană în acea zonă la acest moment”.

„Nu avem detalii suplimentare de furnizat”, a declarat Eric Pahon, un purtător de cuvânt al instituţiei.

Baza aeriană Shayrat a fost vizată anul trecut de atacul american cu rachete de croazieră.

Acest atac cu rachete a fost efectuat ca răspuns la un atac chimic ce a provocat moartea a cel puţin 70 de oameni, inclusiv copii, în oraşul Khan Sheikhoun deţinut de rebeli.

„Nu sunt la curent cu un astfel de incident”, a afirmat un purtător de cuvânt al armatei israeliene, întrebat de AFP despre zvonurile potrivit cărora ar putea fi vorba de un atac israelian.

Noi proiecte umanitare au loc pentru a ajuta situația din Siria.

Valoarea acestora atinge 50 de milioane de euro, informează Agerpres. Acestea vor fi finanţate de Franţa prin intermediul a douăzeci de organizaţii neguvernamentale prezente pe teren, a anunţat luni seara preşedinţia franceză, citată de AFP.

Acest program a fost decis după o întâlnire la Palatul Elysee între preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi reprezentanţi ai ONG-urilor.

„În faţa situaţiei umanitare critice, preşedintele a decis să instituie un program de urgenţă umanitară în valoare de 50 milioane de euro”, a precizat pentru AFP un membru al anturajului prezidenţial. „Întâlnirile de azi au vizat să identifice nevoile ONG-urilor prezente pe teren”, a adăugat acesta.

Aceste organizaţii vor trebui să prezinte proiecte concrete, în special în regiunea Idlib, unde estimările ONU indică prezenţa a aproximativ 1,2 milioane de oameni strămutaţi, în Ghouta şi în nord-vestul ţării, în zonele recent eliberate de sub ocupaţia grupării Stat Islamic.

Naţiunile Unite apreciază la 13 milioane numărul sirienilor, dintre care şase milioane de copii, care au nevoie de ajutor umanitar.

Recucerirea recentă de către forţele regimului a sectorului Ghouta orientală a provocat, potrivit ONU, strămutarea a cel puţin 156.000 de persoane, din 9 martie, în mai multe valuri.

Știri asemănătoare:

← Close