Aspecte despre blackjack pe care trebuie să le cunoști daca ești începător

Aștefănoaiei Cristiana, 20 dec.. 2023

Probabil că toată lumea a auzit despre blackjack. Acest joc este disponibil la toate cazinourile online existente, așa că nu ar trebui să ai dificultăți în a-l găsi în România. Blackjack-ul de astăzi este extrem de preferat și plăcut de jucătorii de cazinou, deoarece oferă o mai mare libertate de a controla și gestiona jocul, ceea ce este rar în alte jocuri similare. 

Care sunt regulile și modalitățile de numărare a cărților? Care sunt șansele și trucurile de a câștiga la blackjack și cum să le îmbunătățim? Află din acest articol multe aspecte interesante despre blackjack pe care trebuie să le cunoști dacă ești începător.

Oportunități de pariuri secundare

Regulile de bază ale jocurilor de blackjack la casino online sunt destul de simple și ușor de învățat, dar învățarea pariurilor secundare și a plăților poate fi o mică provocare. La unele dintre mesele de blackjack, veți întâlni și pariuri secundare, care vă permit să pariați pe anumite evenimente care se pot întâmpla într-o mână dată.

De exemplu, poți să pariezi pe primele două cărți fiind o pereche. Aceasta înseamnă că primești, de exemplu, doi ași. În funcție de tipul de blackjack și de reguli există mai multe pariuri secundare interesante pe care le poți plasa. Însă, trebuie să știi cu exactitate cum funcționează acestea și când este mai bine să le utilizezi.

Exersează strategia până când o memorezi

Folosirea strategiei de bază de blackjack este cheia succesului, deoarece vă crește șansele de câștig în diferite situații. Spre deosebire de poker, unde jucătorii joacă unul împotriva celuilalt, la blackjack jucăm împotriva dealer-ului. Jocul se joacă cu un pachet complet de 52 de cărți fără jokeri – sau pachete multiple de cărți. Scopul jocului este de a obține o mână cu scor mai mare decât cea a dealerului. Dacă totalul depășește 21, jucătorul pierde. Când suma punctelor cărții este 21, jucătorul câștigă.

Contrar aparențelor, blackjack-ul nu este un joc atât de simplu pe cât ar putea părea. Există multe sisteme de joc care iau în considerare o serie de factori, printre care: numărul de pachete folosite în joc, pierderea după dublarea mizei etc. Urmând câteva reguli de bază, ne creștem șansele de câștig. Strategiile sunt o modalitate sigură de a câștiga avantajul personal asupra casei. Pe scurt, dacă vrei cu adevărat să obții tot ce este mai bun din acest joc, trebuie să știi ce oferă și să știi ce faci. Vei evita surprizele neplăcute și vei continua să te distrezi fără riscuri.

Când dealer-ul are un As ca primă carte, acest lucru le permite jucătorilor să facă un pariu secundar pentru a proteja întreaga sumă a pariului inițial. Pariul secundar poate fi până la jumătate din valoarea pariului inițial. Dacă jucătorul decide să facă un astfel de pariu, atunci dealerul deschide cartea cu fața în jos. În cazul în care nu este o carte de 10 puncte, jucătorul pierde pariul lateral și mâna continuă ca de obicei.

Dar dacă dealerul are 21 de puncte, deci „Blackjack natural”, aceasta înseamnă că jucătorul va primi de două ori valoarea pariului său secundar. Dacă acest pariu nu a fost acolo și dealerul a primit un blackjack natural, toți jucătorii de la masă care nu au primit un blackjack își pierd pariurile.

Trec la o numărătoare simplă cât mai curând posibil

Numărarea cărților este menită să reducă avantajul casei în favoarea jucătorului. Această strategie implică observarea, numărarea și reamintirea cărților care ți se împărtășesc, ceea ce îți va oferi o idee mai bună despre cărțile care vor apărea în continuare.

Majoritatea oamenilor cred că a număra înseamnă a-ți aminti fiecare carte care este împărțită. Cu toate acestea, acest lucru nu este în întregime adevărat, deoarece numărarea monitorizează doar cât de des sunt împărțite cărțile mari.

Concluzie

După cum ați văzut, jocul de blackjack nu este deloc complicat de învățat. Nu este o coincidență că acesta este unul dintre cele mai populare jocuri de noroc. Dar pentru a te pricepe la asta, vei avea nevoie de ceva mai multă experiență și cunoștințe despre diferite tipuri de strategii și opțiuni. Este foarte simplu, cu reguli clare și rapide de învățat, dar trebuie să ai ceva timp pentru a înțelege cum să te comporți la masă. Cunoașterea elementelor de bază este importantă pentru a-ți crește semnificativ șansele de câștig. Nu uita sa joci responsabil!

Merită menționat că blackjack-ul online este un joc caracterizat de reguli cu adevărat simple, varietate uriașă și o gamă uriașă de importanță a fiecărei tactici individuale. Astfel de caracteristici au permis ca acest tip de joc de cărți să devină unul dintre cele mai frecvent alese în cazinourile online.

← Close