Ambasada SUA din București va fi închisă de Memorial Day

Andrei Beldiman, 25 mai. 2018

Ambasada SUA la Bucureşti va fi închisă luni, pentru a marca Memorial Day, ziua dedicată militarilor americani căzuţi la datorie pentru ţara lor.

Ambasada Statelor Unite ale Americii va fi închisă pe 28 mai, cu ocazia Memorial Day.

Toate serviciile ambasadei îşi vor relua activitatea marţi, informează un comunicat al misiunii diplomatice transmis Agerpres.

Citiți și despre Uniunea Europeană şi NATO invită Rusia să-şi asume responsabilitatea în catastrofa zborului MH17.

Memorial Day (Ziua Memorială sau Ziua Eroilor) este o sărbătoare oficială la nivel federal în Statele Unite ale Americii. Este sărbătorită în ultima zi de luni din mai. Denumită în trecut şi Decoration Day, ea comemorează soldaţii americani care au murit în luptă sau în serviciul militar. A fost introdusă pentru a cinsti soldaţii unionişti ucişi în Războiul American de Secesiune. După Primul Război Mondial a fost extinsă, pentru a onora memoria tuturor americanilor care au murit în războaie.

Citiți și despre turism în Slovenia – Ce poate învăța România?

Puteţi contacta Serviciul pentru cetăţeni americani prin email, la telefon sau prin corespondenţă.

Căutaţi pe website-ul Ambasadeu informaţia de care aveţi nevoie, deoarece s-ar putea ca aceasta să fie deja disponibilă pe website. Serviciul pentru cetăţeni americani nu poate răspunde la ȋntrebări legate de vize S.U.A. pentru cetăţeni români sau de Sistemul Electronic de Autorizare a Călătoriei ȋn S.U.A. (ESTA). Cetăţenii americani care au ȋntrebări legate de vize temporare, pot suna la (+4) 0317-800-260 (apeluri din România), sau 1-703-988-7105 (apeluri din S.U.A.) ȋntre orele 9:00 şi 21:00 de luni până vineri, sau pot trimite un e-mail la VisasBucharest@state.gov.

Pentru mai multe informații accesați site-ul oficial al Ambasadei SUA în București.

Pentru vize de imigrare, sunaţi la 021-270-6000 de luni până vineri ȋntre orele 8:00 şi 12:00 (tasta 3), sau trimiteţi un email la VisasBucharest@state.gov. Vă rugăm să reţineţi că Secţia Consulară este ȋnchisă ȋn zilele de sâmbătă, duminică şi săbători legale româneşti şi americane.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close