Aeroportul din Suceava – zonă de atragere a investitorilor

Andrei Beldiman, 16 mai. 2018

Municipiul reşedinţă şi Consiliul Judeţean se asociază pentru înfiinţarea unui parc industrial lângă Aeroportul din Suceava.

Municipalitatea suceveană se va asocia cu Consiliul Judeţean (CJ) Suceava pentru a înfiinţa un parc industrial la Centrul Economic Bucovina.

Zona se află în proximitatea Aeroportului “Ştefan cel Mare”, situat pe raza oraşului Salcea.

Informațiile au fost declarate, într-o conferinţă de presă ce a avut loc miercuri, 16 mai, de către primarul Ion Lungu.

“Am avut discuţii cu preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, cu primarii din Salcea şi Adâncata, am stabilit să facem o societate în care să fim acţionari. Urmează să dăm şi noi o hotărâre de Consiliu Local privind asocierea, poate chiar în şedinţa de luna aceasta. De la caz la caz, dacă este nevoie de participarea cu capital social, ne vom implica şi financiar, pentru că cei de la Consiliul Judeţean au bunurile de acolo”, a spus Lungu.

Citiți și despre când va fi inaugurată cursa directă Suceava – Madrid.

Iniţierea demersurilor pentru realizarea parcului industrial a fost aprobată în şedinţa deliberativului judeţean de la sfârşitul lunii martie. Va urma realizarea unui studiu de fezabilitate și înfiinţarea unei societăţi pe acţiuni pentru administrarea parcului. De asemenea va fi stabilit modul de atribuire pentru administrarea parcului, a regulamentului de funcţionare, procedura de selecţie a firmelor ce urmează să-şi desfăşoare activitatea în această locaţie, precum şi depunerea documentaţiei pentru acordarea denumirii de parc industrial.

Descoperiți mitinguri aviatice și manifestări aeriene care vor avea loc pe aerodromurile țării de-a lungul sezonului de zbor 2018.

“Prin înfiinţarea acestui parc industrial vrem să atragem investitori şi să contribuim astfel la dezvoltarea zonei (…) Să vedem ce soluţii financiare găsim. Îmbunătăţirea accesului la parcul industrial va creşte interesul investitorilor. Zona are un mare avantaj, Aeroportul Ştefan cel Mare, cu un număr de zboruri în continuă creştere, asta pe lângă faptul că sunt disponibile toate utilităţile necesare funcţionării unui parc industrial, energie electrică, gaze, apă potabilă, canalizare, drum judeţean de acces cu legătură la drum naţional, parcare”, declara, la vremea respectivă, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close