Aeronava FlyDubai pe ruța București – Dubai reținută la sol pe Otopeni

Adrian, 12 mart.. 2019

Agentia Europeana de Siguranta a Aviatiei (EASA) a emis doua directive: o directiva de urgenta privind navigabilitatea si o directiva de siguranta.

Prin directiva de urgenta de navigabilitate a impus suspendarea operatiunilor de transport aerian comercial ale celor doua modele de Boeing 737 (Max 8 si Max 9) pe teritoriul Uniunii Europene, iar prin directiva de siguranta au fost interzise zborurile comerciale cu cele doua tipuri de aeronave Boeing anterior specificate spre, din si deadupra spatiului aerian al Uniunii Europene.

Astfel, in Romania, zborurile cu aeronave Boeing 737 Max 8 si Boeing 737 Max 9 au fost suspendate, pe o perioada nedererminata, incepand cu ora 21.00 (ora locala) a zilei de 12 martie 2019, atat in spatiul aerian national cat si pe aeroporturi, urmand directivele EASA.

In aceste conditii, zborul FZ 1796 companiei Fly Dubai, care urma sa decoleze catre Dubai azi la ora 23.30, a fost anulat, pentru cei 60 de pasageri ai acestuia compania aeriana asigurand reprogramarea pe un zbor din 13 martie si cazarea la hotel.

Compania Fly Dubai este singura care opereaza regulat cursele catre Bucuresti cu aeronave din seria B737 Max.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close