Adevăratul motiv al prăbușirii avionului prezidențial polonez, în 2010

Andrei Beldiman, 11 apr.. 2018

Noi informații despre prăbușirea avionului prezidențial polonez, în 2010, au ieșit la lumină.

Este vorba despre o răsturnare de situaţie în cazul tragediei aviatice din 2010.

Avionul prezidențial polonez s-a prăbușit în apropierea orașului Smolensk, din Rusia. În urma accidentului atât președintele polonez Lech Kaczynski cât și alți 95 de oficiali și-au pierdut viețile.

Ce a dus de fapt la prăbuşirea avionului prezidenţial polonez?

Astăzi, 11 aprilie, anchetatorii polonezi au anunțat că accidentul aviatic a fost cauzat de o explozie produsă la aripa stângă a aeronavei.

Informațiile au fost relatate de site-ul postului Radio Poland.

În urma raportului autorităților poloneze, accidentul aviatic nu a avut loc ca urmare a unei erori de pilotaj sau din cauza condiţiilor meteorologice. Adevăratul motiv al tragediei a fost o explozie ce a avut loc la aripa stângă a aeronavei.

Acea explozie s-a produs în momentul când aeronava se afla la aproximativ 900 de metri de aeroportul din Smolensk, în Rusia. Ulterior, a explodat şi fuselajul aeronavei. Acest aspect a dus la prăbuşirea avionului în care se afla preşedintele polonez, au anunţat anchetatorii.

Noul raport al anchetatorilor polonezi a fost publicat la distanță de o zi după comemorarea a opt ani de la catastrofa aeronautică de la Smolensk.

Fostul președinte polonez, Lech Kaczynski, şi 95 de oficiali polonezi de rang înalt, inclusiv şeful Statului Major şi guvernatorul Băncii Centrale se aflau la bordul aeronavei. Delegaţia de stat urma să participe la ceremonii de comemorare a câtorva mii de ofiţeri din cadrul armatei poloneze. Aceștia fuseseră masacraţi în Pădurea Katyn din Rusia de către poliţia secretă sovietică în 1940. Acesta a fost un masacru pe care Kremlinul l-a negat până în anul 1990. Informații citate de Mediafax.ro.

Care sunt părerile dvs. legate de noile informații privind adevăratul motiv al prăbușirii avionului prezidențial polonez, în 2010?

Citiți și despre:

← Close