50 de crocodili au fost confiscați pe Aeroportul Heathrow

Andrei Beldiman, 15 mai. 2018

Cincizeci de crocodili au fost confiscați pe Aeroportul Heathrow, după ce condițiile lor de transport au încălcat reglementările.

Reptilele în vârstă de un an au sosit într-un zbor din Malaezia. Crocodilii s-au luptat unul cu altul în timpul călătoriei, din cauza spațiului îngust și închis în care au fost transportați.

Fiecare din cele cinci cutii de transport utilizate avea loc pentru doar patru crocodili. Dar în fiecare dintre ele înghesuite 10 reptile. De la confiscarea cutiilor unul dintre crocodili a murit.

Citiți și despre cel mai aglomerat aeroport din lume.

Animalele trebuiau să ajungă în cadrul unei ferme din Cambridgeshire, Marea Britanie. Acolo urmau să fie crescute pentru carne. În schimb, din cauza incidentului, acestea au fost preluate de oficialii Convenției privind Comerțul Internațional cu Specii pe Cale de Dispariție (CITES).

Sursa: Home Office/BBC

Restul de 49 de crocodili vor fi trimiși înapoi în Malaezia, a fost confirmat într-o declarație a Home Office, informează BBC.

Grant Miller, șeful echipei naționale a Forței de Frontieră CITES de la Heathrow, a declarat: “Este pur și simplu inacceptabil ca reptilele să fie transportate în acest fel”.

Citiți și cum este să călătorești cu avionul pentru 17 ore din Perth către Londra.

El a adăugat: “Vom confisca orice este în contradicție cu regulamentele CITES, așa că ar trebui să fie un avertisment pentru cei care se gândesc la transportul animalelor sălbatice în astfel de condiții”.

Alte știri: un avion de pasageri al companiei Sichuan Airlines a avut parte de un incident aviatic care putea să se termine dezastruos. Parbrizul avionului a cedat când aeronava se afla la altitudinea de croazieră de 10.000 de metri.

Copilotul avionului Sichuan Airlines a fost „aspirat” pe jumătate în afara aeronavei Airbus A319, în momentul incidentului. Pasagerii aflați la bordul aeronavei au trăit clipe intense de panică. Aflați cum s-a încheiat acest eveniment deosebit.

← Close