5 stadioane pe care orice microbist român trebuie să le viziteze

Adrian, 24 iul.. 2019

Iubitorii fotbalului din țara noastră sunt la numai câteva ore distanță de a ajunge pe cele mai importante stadioane din Europa. Distanțele dintre țări “s-au micșorat” datorită avioanelor, astfel încât împlinirea viselor este la îndemâna oricui. Fie că este vorba să meargă să viziteze un stadion și muzeul clubului sau să vadă un meci, microbiștii au posibilitatea de a-și face capriciul fără prea mari bătăi de cap. Am realizat o selecție de 5 stadioane pe care se desfășoară derby-uri extrem de interesante la nivel European pentru a vă ajuta să vă organizați în acest an.

5. Manchester: Old Trafford (Manchester Derby)

Capacitate: 74.994

Nu există microbist care să nu se fi gândit la atmosfera creată pe acest stadion, și la posibilitatea de a trăi o astfel de experiență măcar odată în viață. Câte meciuri incredibile de Premier League și Champions League nu s-au disputat aici…

Puțini fani știu însă că Teatrul viselor a fost între 1941 și 1949 și stadionul de casă al rivalilor de la Manchester City, datorită faptului că stadionul cetățenilor a avut de suferit datorită bombardamentelor din al Doilea Război Mondial. În prezent, nici Etihad Stadium din Manchester nu este o arenă deloc rea pentru a vedea derby-ul dintre United și City, însă nimic nu se compară cu Old Trafford.

Prețul pentru un zbor cu escală (nu există zboruri directe momentan) dus-întors București – Manchester, cumpărat în avans, începe de la 470 de lei per pasager.

4. Milano: Giuseppe Meazza – San Siro (Derby della Madonnina)

Capacitate: 80.018

Partida dintre FC Internazionale și AC Milan, precum și returul, pot fi văzute pe acest stadion, întrucât ambele formații de top din Milano folosesc acest stadion legendar deschis în 1926. Inițial, acest stadion era deținut de către AC Milan, însă din 1947 Inter a devenit chiriaș, iar de atunci cele două rivale locale își împart stadionul.

Aici s-au disputat nu mai puțin de 4 finale ale Ligii Campionilor, ultima în 2016, precum și mai multe meciuri ale Squadrei Azzurra, așa că pe lângă derby-ul orașului și Derby d’Italia (Inter vs. Juventus), aici puteți asista și la alte partide interesante.

Prețul pentru un zbor direct dus-întors București – Milano, cumpărat în avans, începe de la 140 de lei per pasager.

3. Madrid: Santiago Bernabeu (El Clasico și El Derbi madrileño)

Capacitate: 81.044

În cazul în care nu sunteți neapărat un suporter al Barcelonei și ați fost deja să vedeți El Clasico în Catalunia, nu ar fi o idee rea să asistați la derby-ul Madrilului dacă aveți ocazia, mai ales că Atletico Madrid s-a dovedit a fi un adversar pe cinste pentru galactici în ultimul deceniu.

Stadionul Santiago Bernabeu a găzduit 5 finale de Liga Campionilor, ultima chiar în 2019, dar și returul finalei Copei Libertadores în 2018. În trecut, aici s-a disputat o finală de Campionat European în 1964, dar și o finală de Cupă Mondială, în 1982, fiind primul stadion din istorie care se poate lăuda cu un astfel de portofoliu. Pun pariu că nici avizii amatori de statistici care urmăresc pronosticurile zilei la pariuri nu cunoșteau aceste detalii.

Prețul pentru un zbor direct dus-întors București – Madrid, cumpărat în avans, începe de la 320 de lei per pasager.

2. Dortmund: Westfalenstadion (Der Klassiker și Revierderby)

Capacitate: 81.360

Meciul dintre Borussia Dortmund și Bayern Munchen are un farmec special pe această arenă, care în prezent poartă numele comercial de Signal Iduna Park. Nici derby-ul local disputat de Dortmund în fața celor de la Schalke nu ar trebui neglijat.

Stadionul este apreciat în special pentru că deține o tribună imensă cu 24,454 de locuri în picioare. Clubul a explicat faptul că dacă ar monta scaune în acel sector, numărul spectatorilor care ar încăpea s-ar reduce la 15.000, însă prețul crescut al biletelor ar genera profituri mai mari cu 5 milioane de euro anual. Totuși, oficialii nu vor să instaleze scaune, pentru că vor să-i încurajeze pe tineri să susțină echipa și să mențină această tradiție neprețuită.

Prețul pentru un zbor direct dus-întors București – Dortmund, cumpărat în avans, începe de la 250 de lei per pasager.

1. Barcelona: Camp Nou (El Clasico)

Capacitate: 99.354

Acesta este cel mai încăpător stadion de fotbal cu scaune din Europa și al 3-lea din lume. În plus, clubul FC Barcelona s-a înțeles cu primăria pentru a demara lucrări de renovare și expansiune începând cu primăvara anului 2020. Capacitatea va fi extinsă la 105.000 de spectatori, iar stadionul dorește să fie primul din lume care va fi echipat cu tehnologia 5G.

Atmosfera incredibilă de pe Camp Nou poate fi văzută la meciurile importante din campionat, precum și la disputele incitante din UEFA Champions League, dar mai ales în derby-ul disputat în fața eternei rivale Real Madrid.

Prețul pentru un zbor direct dus-întors București – Barcelona, cumpărat în avans, începe de la 450 de lei per pasager.

← Close