426.000€ pentru extinderea sistemului de control acces în Aeroportul Otopeni

Andrei Beldiman, 08 mai. 2018

426.000 de euro vor fi investiți pentru extinderea sistemului de control acces în Aeroportul Otopeni.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a atribuit, prin licitaţie deschisă, un contract în valoare de aproape 426.000 de euro. Acesta vizează achiziţia unei soluţii integrate de control acces al persoanelor.

Noul sistem de control va fi bazat pe tehnologia biometrică şi a turnicheţilor, în punctele de control ale accesului şi de securitate, în vederea extinderii sistemului de control acces în Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti.

Firma câştigătoare a contractului este Regia Autonomă Rasirom.

Contractul are ca obiect furnizarea, instalarea şi punerea în funcţiune a turnicheţilor în punctele de control acces ale Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti, furnizarea, instalarea şi punerea în funcţiune a componentelor sistemului biometric de control acces bazat pe o metodă automată de identificare şi autentificare a persoanelor în punctele de control acces ale AIHCB şi integrarea la nivel de infrastructură de comunicaţie în sistemul de management al controlului accesului existent la nivelul CNAB (sMs) a componentelor furnizate.

Citiți și despre o aterizare de urgență pe Otopeni, în decursul zilei de 8 mai.

Criteriul de atribuire a contractului a fost preţul cel mai scăzut. Tipul procedurii a fost licitaţie electronică deschisă, informează Agerpres.

Valoarea contractului estimată iniţial s-a ridicat la 600.000 de euro, fără TVA.

În urma licitaţiei suma contractuală a ajuns la valoarea de 425.997 euro, fără TVA, respectiv 1,914 milioane lei, fără TVA.

Contractul nu poate fi subcontractat şi nu este legat de un proiect/program finanţat din fonduri comunitare.

Numărul de oferte primite s-a ridicat la şapte, admisibile fiind cinci dintre acestea.

Citiți și despre greva din Italia, peste 700 de zboruri anulate.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti reprezintă principalul pol aviatic al României. Procesează aproximativ 75% din traficul aerian de pasageri, marfă şi poştă înregistrat la nivel naţional. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, prin cele două platforme aeroportuare de la Otopeni şi Băneasa, asigură condiţiile de derulare a întregului spectru de operaţiuni aeriene – civile şi militare. Dispune de un potenţial substanţial de dezvoltare capabil să corespundă perspectivelor de creştere a traficului aerian cel puţin la orizontul anilor 2030.

← Close