Categories: News

100 aeronave Wizz Air. Flota companiei aeriene a ajuns la 100 de aeronave

100 aeronave Wizz Air este un reper unic pentru una dintre companiile aeriene cu cea mai rapidă creștere din Europa.

Liderul companiilor de low-cost din Europa Centrală și de Est, Wizz Air, sărbătorește astăzi un reper unic: 100 de aeronave în flota companiei.

Pentru a marca acest eveniment special, o aeronavă ultra-eficientă, de ultimă generație, Airbus A321, cu un logo special a fost dezvăluită la Budapesta. Reflectând importanța tot mai mare a Wizz Air pentru comunitățile pe care le servește, a fost anunțată fundația WIZZ. Aceasta își va concentra activitatea pe patru domenii diferite: sănătate, educație, îngrijire pentru copii și ajutor de urgență.

Citiți și despre recrutările Wizz Air care vor avea loc în România în luna iunie.

Flota Wizz Air a crescut la 100 de aeronave în doar 14 ani de la începerea operațiunilor. Compania oferă celor peste 155 de milioane de pasageri prețuri scăzute și zboruri accesibile. Wizz Air continuă să-și dezvolte rețeaua și să stimuleze piețele pe care le deservește prin prețuri mici, ceea ce conduce spre ambiția de a deveni una dintre primele cinci companii aeriene din Europa.

Sursa: Airbus

Planurile de viitor ale Wizz Air sunt susținute de comenzile deja angajate pentru alte 268 de aeronave de ultimă generație pentru livrare până la sfârșitul anului 2026.

Acest lucru va aduce flota la aproape 300 de aeronave, transportând 100 de milioane de pasageri pe an, susținută de o echipă de 10.000 de colegi. Un accent deosebit pe digitalizare va permite Wizz Air să devină în același timp o companie care se concentrează și mai mult asupra clienților, dar și să-și eficientizeze și mai mult activitatea.

Citiți și despre primul zbor Londra – București operat de Wizz Air UK.

Flota modernă WIZZ, cu o medie de 4,6 ani, este un element esențial în modelul de afaceri ultra low-cost al companiei aeriene. Aeronavele Airbus A321 sunt cele mai eficiente avioane cu un singur culoar întâlnite la această oră. Numărul mai mare de locuri din Airbus A321 comparativ cu Airbus A320 înseamnă că primul model este mai eficient și mai prietenos cu mediul înconjurător. A321ceo oferă o reducere cu 10% a costului unitar în comparație cu Airbus A320ceo. Până în 2023, 75% din locurile Wizz Air vor fi la bordul unui Airbus A321.

O nouă etapă va începe în 2019, când companiei îi va fi livrat primul avion din familia Airbus A320neo.

Aceasta este o aeronavă ale cărei motoare cu tehnologie de ultimă generație vor asigura o reducere cu 10% a costurilor unitare față de actualul Airbus A321ceo. Aeronavele vor fi propulsate de motoarele Pratt & Whitney PW1100G-JM, motorul cel mai ecologic și cel mai silențios din clasa sa. El oferă un avantaj de combustibil de cel puțin 16% comparativ cu modelul A321ceo.

Wizz Air continuă să-și extindă masiv rețeaua ce numără acum 600 de rute, cu 100 de rute ce vor începe în 2018 și 2019.

În România, 4 noi servicii aeriene au început deja în acest an. Sunt incluse zboruri din București și Cluj–Napoca spre însorita Atena. Alte 16 noi rute urmează să fie lansate, ca urmare a extinderii continue a companiei Wizz Air în regiune. În 2018, flota companiei din România va crește cu încă 4, ceea ce înseamnă un total de 25 de aeronave. Capacitatea de locuri se va mări cu 15% de la an la an, contribuind la economia locală. Vor fi disponibile 1.000 de locuri de muncă directe la Wizz Air. Astfel va fi stimulată și piața locală în domeniile de aviație și turism.

József Váradi, Wizz Air Chief Executive Officer declară: „Când am început activitatea Wizz Air în 2004, am știut că această companie aeriană va schimba viața oamenilor. Ea va oferi zboruri accesibile pentru mai mulți oameni decât oricând. Concentrarea noastră absolută asupra realizării celui mai scăzut cost posibil de operare și, prin urmare, furnizarea celor mai mici prețuri de pe piață, a făcut ca Wizz Air să devină o companie aeriană de 100 de avioane la numai 14 ani de la primul său zbor.”

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Redefinirea călătoriilor globale cu World Tourism Portal

Pe măsură ce lumea se redeschide treptat călătorilor post-pandemie, cererea pentru resurse de călătorie fiabile…

4 ore ago

Mai joaca romanii la loterie?

Loteria Romana este una dintre cele mai apreciate de la noi din tara, deoarece premiile…

5 zile ago

Inspiratie pentru Cadouri de Paste: Idei pentru Toate Gusturile si Bugetele

Gasirea cadoului perfect de Paste poate fi o provocare, mai ales cand doresti sa multumesti…

6 zile ago

Wizz Air Malta este un pionier în materie de siguranță și inovație la Parlamentul European, cu certificatul său de operator aerian EASA

 Astăzi, Wizz Air Malta a găzduit o întâlnire importantă de briefing la Parlamentul European. Evenimentul,…

2 săptămâni ago

Cum să ai grijă de zona ta intimă cu un gel intim potrivit?

Fiecare doamnă dorește să fie sănătoasă și frumoasă, însă frumusețea exterioară este imposibilă fără un…

3 săptămâni ago

Tehnologii inovative în construcții: Eficientizarea lucrărilor cu echipamente moderne

Într-o lume unde schimbările constante definesc realitatea noastră, tehnologia stă la baza progresului și eficienței…

4 săptămâni ago

Acest site folosește cookies.