Wizz Air se extinde! Deschide bază în Cardiff și 9 noi rute și conexiuni cu Țara Galilor

Adrian, 03 dec.. 2020

Wizz Air Marea Britanie, filiala înregistrată în Marea Britanie a companiei aeriene cu cea mai rapidă creștere și cea mai ecologică din Europa*, anunță astăzi înființarea unei noi baze pe Aeroportul Cardiff, care va fi a patra alături de London Luton, Gatwick și Doncaster Sheffield. Compania aeriană va aloca un avion Airbus A321 la Cardiff, un nou aeroport pentru serviciile Wizz Air și va lansa nouă noi rute turistice.

Noua bază va oferi curse la tarife foarte mici pe tot parcursul anului de la Cardiff, cu rute în premieră și conexiuni către destinații însorite, inclusiv Alicante, Faro, Larnaca și Tenerife, precum și rute sezoniere în timpul verii către Corfu, Heraklion și Palma de Mallorca și curse spre Lanzarote și Sharm El Sheikh în timpul sezonului de iarnă. Biletele sunt disponibile acum pe wizzair.com sau pe aplicația WIZZ, cu tarife începând de la doar 27,99£**.

Fiind prima incursiune Wizz Air în Țara Galilor, noua bază reprezintă o investiție semnificativă în Aeroportul Cardiff și în regiunea locală prin crearea a peste 40 de locuri de muncă directe și peste 250 de locuri de muncă indirecte***, sprijinind industrii precum aviația, transporturile, hotelieră și turismul.

Conectarea Țării Galilor cu nouă destinații populare de vacanță va oferi un impuls economiei locale prin creșterea capacității anuale a Aeroportului Cardiff cu peste 350.000 de locuri, oferind pasagerilor locali oportunități de călătorie și mai accesibile și mai interesante la ușa lor.

Acest anunț urmează unei perioade de expansiune recentă pentru compania aeriană, Wizz Air Marea Britanie deschizând noi baze la aeroportul Gatwick și Doncaster Sheffield în octombrie și adăugând un al unsprezecelea avion la baza sa din Londra Luton în iulie.

Odată cu alocarea acestui avion, flota Wizz Air UK va crește la 14 avioane, iar adăugarea acestor noi rute de la Aeroportul Cardiff înseamnă că WIZZ operează acum 132 de rute de la 11 aeroporturi din Marea Britanie.

Owain Jones, Managing Director la Wizz Air Marea Britanie, a declarat:

„Acesta este un moment foarte interesant pentru Wizz Air deoarece ne punem tot mai mult amprenta în Marea Britanie.

Crearea celei de-a patra baze din Marea Britanie de la Aeroportul Cardiff reflectă angajamentul continuu al Wizz Air de a servi piața din Marea Britanie și de a genera creștere economică.

Pe măsură ce creăm locuri de muncă local, stimulăm industriile turismului și ospitalității și ne îndeplinim promisiunea de a oferi zboruri directe la prețuri accesibile și destinații de vacanță atrăgătoare.

Extinderea de astăzi în Țara Galilor aduce o conectivitate sporită în regiune, astfel încât pasagerii pot profita de tarifele scăzute ale Wizz Air pentru a călători în locurile însorite preferate de vacanță la bordul flotei noastre de avioane noi și ecologice.

Odată cu lansarea a 47 de rute noi din Marea Britanie doar în acest an, ne asigurăm că pasagerii pot recupera timpul pierdut, creând amintiri uimitoare de călătorie. ”

Spencer Birns, Director General interimar al Aeroportului Cardiff, a spus:

„Pot spune în numele echipei că suntem încântați să urăm bun venit Wizz Air Marea Britanie în Țara Galilor.

Faptul că una dintre cele mai importante companii aeriene low cost din lume a ales să își înființeze următoarea bază la Cardiff este o veste fantastică pentru Țara Galilor.

Baza Wizz Air din Cardiff va oferi clienților noștri o gamă largă de opțiuni pentru a călători în unele dintre cele mai populare destinații de vacanță la prețuri accesibile.

Știm că mulți oameni care locuiesc în Țara Galilor își doresc o vacanță binemeritată după un an atât de dificil, iar aceste noi zboruri care vor fi puse în vânzare astăzi din Cardiff vor oferi multe oportunități pentru planificarea sărbătorilor și vacanțelor de anul viitor încă de pe acum.

Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm îndeaproape cu Wizz Air Marea Britanie pentru lansarea bazei lor din Cardiff la timp pentru zborurile din primăvara viitoare, o oportunitate extraordinară pentru Țara Galilor.

Ken Skates, Ministrul Economiei, Transportului și Țării Galilor de Nord, a spus:

„Aceasta este o veste binevenită și un pas important înainte care va ajuta Aeroportul Cardiff să iasă din impactul pandemiei Covid-19. Noile servicii Wizz vor crește gama de opțiuni pentru pasageri, vor crea locuri de muncă și vor aduce beneficii economice aeroportului. Aștept cu nerăbdare ca cele nouă rute noi să fie puse la dispoziție în lunile următoare. ”, transmite faxnews.ro.

NOILE RUTE WIZZ AIR DIN AEROPORTUL CARDIFF

RuteZile de zborÎncepând cuTarife de la**
Cardiff – Alicante   joi, duminică28 martie 2021GBP 29.99
Cardiff – Faro  joi, duminică (vara)
marți, sâmbătă (iarna)
28 martie 2021GBP 29.99
Cardiff – Larnaca joi, duminică (vara)
marți, sâmbătă (iarna)
27 martie 2021GBP 36.99
Cardiff – Tenerife luni, miercuri, vineri26 martie 2021GBP 31.99
Cardiff – Heraklion luni, miercuri, vineri (numai vara)26 martie 2021GBP 36.99
Cardiff – Corfu marți, sâmbătă (doar vara)29 mai 2021GBP 36.99
Cardiff – Palma De Mallorcajoi, duminică (doar vara)28 martie 2021GBP 27.99
Cardiff – Lanzarote luni, miercuri, vineri (doar iarna)1 octombrie 2021GBP 31.99
Cardiff – Sharm El Sheikhjoi, duminică (doar iarna)1 noiembrie 2021GBP 45.99
← Close