Review: Ukraine International Airlines (UIA) din pragul falimentului spre profit

Adrian, 04 mart.. 2022

Ukraine International Airlines compania aeriană de stat a Ucrainei are o poveste de succes în spate. De la pierderi de peste 216 milioane de dolari, acumulate în perioada 2014-2019 la un profit neașteptat în 2020 de 11 milioane de dolari. O flotă modernă și nouă, la care TAROM doar ar putea visa, formată din avioane Boeing de ultimă generație și Embraer 190 compania națională a Ucrainei încearcă să se redreseze cu serviciile și deși nu este apreciată de Skytrax – un fel de Oscaruri pentru industrie – compania este din ce în ce mai apreciată de vloggeri de travel care i-au testat serviciile și care s-au declarat încântați de zboruri.

Flota Ukraine International Airlines

Flota companiei Ukraine International Airlines are în componență 25 de aeronave. 1 avion lung curier Boeing 777-200ER, 1 avion lung curier Boeing 767-300ER, 16 avioane Boeing 737-800NG, 4 avioane Boeing 737 MAX 9, 5 avioane Embraer 190 și 2 avioane Embraer 195, conform site-ului companiei.

Review: Ukraine International Airlines (UIA)

Review: Ukraine International Airlines
Review: Ukraine International Airlines. FOTO: Josh Cahill / Youtube

Josh Cahill a zburat cu Ukcraine International Airlines în anul 2020 pe 1 decembrie și s-a declarat absolut încântat de serviciile oferite de companie. De la spațiul alocat pentru picioare în avion, până la serviciul de catering. Acesta a zburat cu compania pe ruta Praga-Dubai cu un stop la Kiev.

Primul avion pe care l-a luat spre Kiev din Praga a fost un Embraer 190 și a continuat zborul din Kiev către Dubai cu Boeing 737-800NG.

Primul zbor din Praga spre Kiev s-a efectuat cu Embraer 190 cu o configurație de 6 scaune la Business Class și 104 scaune la Economy Class. Josh Cahill spune că spațiul de la picioare este decent. Chiar dacă vremea nu a fost foarte prietenoasă decolarea avut loc lin și fară probleme.

Zborul lui Josh a fost în plină pademie, iar în acea perioadă mulți pasageri se întrebau care va fi situația serviciul de catering la bord, care a fost limitat de multe companii la o sticlă de apă, servirea de mâncare la bord fiind mai peste tot suspendată.

Pe zborul lui Josh – Ukcraine International Airlines a servit mâncare contracost, iar echipajul de cabină pe care vloggerul îl cataloghează ca prietenos și serviabil a anunțat din timp care este meniul la bord, fiecare pasager putând să aleagă din meniurile disponibile.

Serviciul de catering la bordul Ukcraine International Airlines
Serviciul de catering la bordul Ukcraine International Airlines. FOTO: Josh Cahill / Youtube

Orezul cu pui comandat de vlogger a fost bun, iar acesta a acordat un review pozitiv serviciul de catering chiar dacă a fost contracost, motiv pentru care Skytrax a depunctat compania.

2020 a fost un an dificil pentru compania Ukraine International Airlines și nu doar din cauza pandemiei, pe 8 ianuarie 2020 zborul companiei 752 din Teheran spre Kiev a fost doborât de o rachetă din Iran. Toți pasageri la bord și echiajul pierând în tragicul accident aviatic. Totuși compania s-a mobilizat și a reușit să reducă pierderile, înregistrand pentru prima oară profit după mult timp. Povestea de succes a acesteia este postată chiar pe site-ul companiei care vorbește deschis și transparent despre perioadele companiei chiar dacă acestea nu sunt doar roze.

În acest moment compania Ukraine International Airlines are toate avioanele consemnate la sol din cauza războiului intentat de Rusia împotriva Ucrainei, dar cu siguranță odată cu încheierea conflictului mulți curioși nu doar că vor vizita Ucraina ci vor încerca să și zboare cu mândria națională a Ucrainei pe planul aviației.

← Close